Colette Store, Paris
Reportage

Colette Store

Sedan en av världens första konceptbutiker öppnades 1997 på den exklusiva gatan i Paris Rue Saint Honoré, har Colette satt standarden för mode och lifestyle. Det mångsidiga och ständigt nya utbudet får en perfekt ljussättning med ERCOs LED-ljusteknik.

Colette bjuder på en shoppingupplevelse av det exklusiva slaget. På tre våningsplan och totalt 740 kvadratmeter presenterar och marknadsför grundaren Colette Rousseau och den konstnärliga chefen Sarah Andelman kollektioner från de mest efterfrågade internationella modeskaparna. Sortimentet kompletteras av utvalda skor, klockor, smycken, väskor, kosmetik, parfym, böcker, tidskrifter, leksaker, sportartiklar, möbler, hemaccessoarer, musik och teknikprylar.
Butiken är mångsidig – med olika ljussättning av avdelningarna, ett integrerat galleri för konstutställningar och en liten servering i källarplanet, den så kallade "Water Bar" – och följer alltid tidens puls. Utbudet kompletteras ständigt av nya produkter, och varje vecka får skyltfönster och några avdelningar i butiken ny skyltning.

Ett flexibelt ljuskoncept med ERCOs LED-ljusteknik ljussätter de olika avdelningarna och butikens ständigt nya lyxvaror på bästa möjliga sätt. Det innebär mycket god färgåtergivning, som framhäver varje färgnyans i det mode som presenteras och en exakt och briljant belysning, som exponerar snitt och material skarpt och uttrycksfullt. Här kommer ERCOs mångåriga erfarenhet av museibelysning till användning. De väl avbländade ljusverktygen ger ett bra ljus på accessoarer, klockor och smycken på glashyllor och i glasmontrar och en exakt belysning av den utställda konsten.

Strålkastaren Optec från ERCO som används här har visat sig vara en riktig alltiallo – med olika ljusfördelningar uppfyller den alla krav på förstklassig butiksbelysning. I skyltfönstren ger den en kontrastrik accentuering av skyltdockorna, skorna och väskorna på glashyllor, över varuborden på den så kallade "hi-tech zone" på bottenvåningen står de för bländfri belysning av klockor och teknikprylar. Kombinationen av Optec strålkastare och Optec linswallwashers på en skena längs fönstersidan på övervåningen skapar god visuell komfort. De ger både jämn allmänbelysning av försäljningsytan, bred väggbelysning, som gör att rummen verkar rymligare, och effektfulla ljusaccenter på utvalda klädesplagg. Slutligen används Quintessence linswallwashers och strålkastare för ljussättning av utställningsdelen på övervåningen där konstverken avlöser varandra. De olika ljusverktygen från ERCO delar in den brokiga mångfalden hos Colette i mindre enheter – de ger orientering och kan flexibelt anpassas till den snabba livsstilen i detta parisiska modehus.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.