Stories

Producten

Zoomspot

Met de zoomspots ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de flexibele verlichting van musea en winkels. Het optisch systeem maakt een traploos instelbare stralingshoek mogelijk. Met een zoom van spot tot wide flood is een rotatiesymmetrische lichtverdeling beschikbaar. Een tweezijdige variant maakt de afstelling van de ovale lichtverdeling mogelijk in overeenstemming met de situatie in de ruimte. Zo kan met slechts één lichtwerktuig aan verschillende verlichtingstaken worden voldaan.

Events

ERCO op de Light + Building 2018

Licht is de vierde dimensie van de architectuur. Bezoekers van over de hele wereld beleefden op de nieuw ontworpen beursstand van ERCO op de Light + Building innovatieve product- en lichtoplossingen in ruimtelijke ensceneringen. Onderverdeeld in de gebieden „Work“, „Community“, „Shop“, „Culture“ en „Contemplation“, toonde de stand lichtwerktuigen in hun toepassing en verduidelijkte op deze manier het belang van de op de waarneming gerichte verlichting.

Events

EuroShop 2017, Düsseldorf

Verlichting in de detailhandel moet emotie opwekken; bij individuele ensceneringen van de nieuwste modecollecties en automodellen, de meest actuele publicaties van de boekenbeurs of bij verse delicatessen. Welke lichtwerktuigen hebben ontwerpers echter nodig, zodat ze kunnen zorgen voor de benodigde flexibiliteit? De beursstand van ERCO op de 50e EuroShop is gewijd aan de ERCO lichttechniek die – gebaseerd op zelfontwikkelde LED-technologie – het gereedschap is voor perfecte ensceneringen. Om het potentieel van deze lichtwerktuigen op de EuroShop te verduidelijken, maakt ERCO van zijn lichtverdelingen een driedimensionaal spektakel.

Shop

Bistro Youfresh, Berlijn

In de Mall of Berlin trekt tussen de gebruikelijke fastfoodgiganten een kleine, verfijnde winkel de aandacht, waar manden vol groenten en fruit, vers bereide snacks, sappen en salades de klanten opwachten Lentegroen en wit domineren zowel logo als winkeldesign en brengen de volgende boodschap over: geheel volgens de actuele foodtrend is hier gezond en snel eten niet tegenstrijdig. Flexibele lichtwerktuigen van ERCO ensceneren optimaal de gerechten die rijk zijn aan vitamines, en scheppen een uitnodigende sfeer op de kleine oppervlakte.

Culture

Reizende tentoonstelling “Matthew Penn - Illuminating Characters”, Barcelona

De scherpe, levendige blik die de bezoekers vanaf de donkere wand aankijkt, irriteert door zijn intensiteit: pas wanneer het gigantische portret aandachtiger wordt bekeken, wordt duidelijk dat het hier om een olieverfschilderij gaat en niet om een foto. De bijna plastische werking van de hyperrealistische kunstwerken van Matthew Penn is het resultaat van de in perfectie toegepaste schildertechniek chiaroscuro, die met krachtige licht-donker-contrasten werkt – en de precieze accentverlichting met spots van ERCO. De Britse kunstschilder Matthew Penn presenteert van 23 september tot 9 oktober 2016 zijn kunstopstelling met een evenement in de historische ruimten van Palau Robert in Barcelona.

Community

Kingsford Smith International Airport, Sydney

Kingsford Smith International Airport dat jaarlijks door circa 40 miljoen passagiers wordt bezocht, is het belangrijkste en grootste luchtverkeersknooppunt in Australië. Zijn in 1970 gebouwde Terminal 1, waar de internationale vluchten worden afgehandeld, is hier de spreekwoordelijke Poort naar de wereld. Na een fundamentele renovatie, die met name ook voor het gedeelte van de veiligheidscontroles en de daarachter gelegen winkel- en verblijfszones gold, straalt de terminal vanaf de herfst van 2015 met nieuwe allure. ERCO heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. De Skim downlights uit de lichtfabriek in Lüdenscheid zorgen namelijk voor een sprankelende en indrukwekkende, algemene verlichting in deze zones van de terminal.