Ernst-August-Carree/Brasserie Bruxelles

Schijnwerpers aan de druiprand genereren lichtaccenten vol effect in het hof van de Ernst-August-Carree in Hannover.

Het voormalige gebouw van de spoorwegen in Hannover, een statig gebouw uit de periode 1871 - 1900 in de buurt van het station, ontwikkelt zich tot het verfijnde adres voor winkels en horeca. Een filigrein dak van glas en staal strekt zich uit over het binnenhof. Aldus beschermd wordt dit gebruikt door 'Brasserie Bruxelles' als terras met een mediterrane sfeer.

Licht is een wezenlijk onderdeel van de vormgeving van het hof: een component vormen ERCO Beamer schijnwerpers die vanaf de druiprand van de façade zorgen voor zenitale lichtaccenten op de binnenplaats - een effect dat ook 'Moonlighting' wordt genoemd.

Machtige olijfbomen en palmen als beplanting geven de hoflocatie een buitengewone flair. Tesis vloerinbouwarmaturen verlichten de bomen op discrete wijze en genereren een bijna magisch aandoend lichteffect. De uitvoering met halogeen-metaaldamplampen waarborgt een natuurlijke kleurwerking van de bomen bij een tegelijkertijd uiterst energiezuinig bedrijf.

Website:
www.brasserie-bruxelles.de

Adres:
Ernst-August-Platz
30159 Hannover

Telefoon 0511/353 08 08
Fax 0511/353 06 08

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.