Ernst-August-Carree/Brasserie Bruxelles

Strålkastare på takkanten alstrar effektfulla ljusaccenter på gården i Ernst-August-kvarteret i Hannover.

Järnvägsförvaltningens gamla pampiga byggnad i Hannover, i närheten av tågstationen, har blivit till en flott adress för shopping och gastronomi. Ett filigranliknande tak av glas och stål sträcker sig över innergården. Med taket som skydd har Brasserie Bruxelles en terrass med medelhavsatmosfär här.

Ljus är en väsentlig del i gårdens utformning: En komponent är ERCOs Beamer strålkastare på fasadens takkant som ur zenitläge sätter ljusaccenter på gårdsytan - något som kallas "moonlighting".

Mäktiga olivträd och palmer som vegetation ger gården en unik stil. Tesis infällda markarmaturer belyser träden diskret och skapar en nästan magisk ljuseffekt. De är utrustade med metallhalogenlampor som ger en naturligt färgverkan för träden och samtidigt mycket god driftsekonomi.

Webbsida:
www.brasserie-bruxelles.de

Adress:
Ernst-August-Platz
30159 Hannover

Tel.: 0511 / 353 08 08
Fax: 0511 / 353 06 08

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.