Restaurang Hall 32, Gummersbach

Efter nedläggningen av ångpannefabriken på Steinmüllerområdet i Gummersbach bevarades endast Halle 32 som i dag används som evenemangscentrum för gastronomiska begivenheter. I samband med ombyggnaden var arkitekterna särskilt måna om att bevara fastighetens industriella karaktär. I dag vittnar nakna murverk, betong och stenväggar om talrika till- och ombyggnader. Traverser och takstolar understryker den unika charmen i den tolv meter höga hallen.

Belysningskonceptet accentuerar industriarkitekturens typiska detaljer och stödjer ljussättningar för olika tillämpningar. Man har medvetet avstått från dekorativa armaturer över borden och i stället monterat riktstrålkastare från serien Optec mellan akustikelementen i taket. De ger en stämningsfull belysning av restaurangplatserna och är samtidigt lämpliga för olika evenemang. Optec tillgodoser varierande belysningskrav tack vare utbytbara Spherolit-linser och en mängd olika ljusfördelningar. I varianten narrow spot kan armaturerna riktas mot borden med stor precision även från hög höjd, vilket skapar en bländfri visuell komfort. På stålbalkar under taket har Optec strålkastare på strömskenor installerats. Dessa armaturer ger en jämn och bred väggbelysning och ett markant släpljus som låter ytstrukturerna på de olika byggnadsdelarna framträda med ännu tydligare tredimensionalitet. De markanta stålbalkarna i markplanet ljussätts med Beamer strålkastare som samverkar med byggnadselementens industriella karaktär på ett optimalt sätt. Tack vare LED-tekniken levererar det in i minsta detalj genomtänkta ljuskonceptet ett högt ljusutbyte trots låg energianvändning.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.