Hotel Nixe

Boutiquehotellet, med sin blandning av traditionell och nutida arkitektur, arbetar med ett differentierat ljuskoncept invändigt och utomhus.

Turismen på ön Rügen i Östersjön har blivit till en av den tyska återföreningens största succéer. Sedan 1989 har Tysklands största ö återerövrat sin välförtjänta topposition som semesterresmål, och badorter som Binz, Sellin, Göhren och Sassnitz har återigen lika gott rykte som under kejsartiden, då Berlins grädda sökte sig dit för sommarsvalka. Från den tiden härrör också den typiska badortsarkitekturen i jugendstil som sätter sin prägel på atmosfären här. Lyckligtvis insåg företagare och krögare värdet i detta arv och väckte upp många klenoder från sin törnrosasömn eller räddade dem från förfall.

För belysning och som rumsbildande element på terrassen och i parken används Midipoll pollararmaturer.

Suveränt läge: Hotell Nixe är även ett blickfång nattetid på södra strandpromenaden i Binz. Byggnaden är ljussatt med Beamer strålkastare samt med Kubus och Focalflood varychrome fasadarmaturer i LED-teknik.

Belysningskoncept i restaurangen: Kraftigt avbländade Starpoint utanpåliggande och pendel-downlights, Optec strålkastare samt Trion uplights för indirekt belysning. Ett Light System DALI ger situationsanpassad belysning.

Adress:

niXe designhotel binz
Strandpromenade 10
18609 Ostseebad Binz
Tyskland

Tel.: +49 38393 66620 0
Fax: +49 38393-66620-20
E-post: info(at)nixe.de

www.nixe.de

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.