Hotel Intercontinental Parijs Avenue Marceau

Een verlichte façade als visitekaartje voor een luxueus hotel: zoals dat bij een monument hoort, dramatisch - en met een gering stroomverbruik dankzij de LED-techniek.

De gevel is het visitekaartje van een hotel. Ongeacht of het historisch of modern moet zijn, heeft de exploitant de mogelijkheid het imago en de stijl van zijn bedrijf tot uitdrukking te brengen. Juist in de huidige, grote steden, waar het leven 24 uur per dag pulseert, vormt de verlichting van de façade een geweldige gelegenheid om ook 's nachts grote indruk te maken. Het onlangs gerenoveerde „Intercontinental Paris Avenue Marceau" is een typisch 5-sterren boetiekhotel. Het is gelegen in een voornaam kwartier van Parijs in de nabijheid van de Arc de Triomphe en bezit de aantrekkelijke historische gevel van een stadshuis uit de 19e eeuw.

Samen met ERCO Parijs ontwikkelde de hoteldirectie een gevoelig en toch nog dramatisch concept voor de façadeverlichting dat met de meest recente energiezuinige LED-lichtwerktuigen van ERCO voor buiten werkt: Kubus, Focalflood façadearmaturen, alsmede Grasshopper.

De ontwerpers werkten bewust met het contrast van warmwitte en daglichtwitte LED’s in verschillende gevelzones De aanbouwarmatuur versmelt in een historische pracht met hightech-huisstijl. Dit is een oplossing die vriendelijk is voor het milieu en tevens exploitatie- en onderhoudskosten reduceert.

Adres:
64 Avenue Marceau
75008 Parijs
Frankrijk
Telefoon +33 (0)1 44 43 36 36
Fax: +33 (0)1 42 84 10 30

www.ic-marceau.com

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.