Hotel Intercontinental Paris Avenue Marceau

En belyst fasad som visitkort för ett lyxhotell: Historiskt korrekt, dramatiskt och energieffektivt tack vare LED-teknik.

Fasaden är ett hotells visitkort. Oavsett om den är historisk eller modern, ger den möjlighet att uttrycka hotellets image och stil. I dagens storstäder, där livet pulserar dygnet runt, erbjuder fasadens belysning en utmärkt möjlighet att ge ett slående intryck även nattetid. Det nyligen renoverade "Intercontinental Paris Avenue Marceau" är par definition ett 5-stjärnigt boutiquehotell. Det ligger i ett fashionabelt kvarter i Paris, nära Triumfbågen, och har en attraktiv historisk fasad som sig bör för ett 1800-talshus.

Tillsammans med ERCO Paris utvecklade hotelledningen ett återhållsamt men ändå dramatiskt koncept för fasadbelysningen, med de senaste energieffektiva ERCO LED-ljusverktygen för utomhusbruk: Kubus, Focalflood fasadarmaturer och Grasshopper.

Planerarna arbetade målmedvetet med en kontrast mellan varmvita och dagsljusvita LED i olika zoner på fasaden. Belysningskonceptet smälter samman historisk prakt med high-tech-utseende. Det är en lösning som både är miljövänlig och sänker drifts- och underhållskostnaderna.

Adress:
64 Avenue Marceau
75008 Paris
Frankrike
Tel.: +33 (0)1 44 43 36 36
Fax: +33 (0)1 42 84 10 30

www.ic-marceau.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.