Nordic Light Hotel

Scenografiskt ljus står i centrum för Nordic Light Hotel: Dynamisk ljussättning i foajén - och individuella ljusmiljöer i hotellrummen.

I designkonceptet för Nordic Light Hotel ingår att utseendet ändras med årstiden. Ljuset som är ett medium som är lätt att ändra spelar en central roll i detta. Ljusscener med långsamma och mjuka övergångar svarar upp mot det diffusa ljuset på dessa breddgrader och briljanta effekter och projektioner påminner om fenomen som norrsken. I hotellets wellness-utbud ingår särskilda ljusterapibehandlingar: Långvågigt infrarödljus ska öka blodcirkulationen och göra huden mjuk och jämn. Gäster med vinterdepression kan ligga i en halvtimme under ett portabelt ljussystem med 10 000 lux för att öka melatoninproduktionen.

Lightcast downlights för lågvoltshalogenlampor accentuerar receptionen i lobbyn med briljant ljus. Dessas kraftigt avbländade darklight-reflektorer ger optimal visuell komfort för anställda och hotellgäster.

Ett särskilt blickfång för gästerna som kommer in är ljusmönster, som projiceras av Pollux strålkastare. "Tune the light" innebär här att svara upp mot kravet på att motiv ska växla med årstiden genom att helt enkelt byta Gobos eller färgfilter.

Bra avkoppling säkerställs inte enbart genom möbler med hög kvalitet utan även genom komfortabel belysning. Gästerna kan själva ställa in ljusfärgsnyansen och utforma atmosfären enligt egen smak. Med Pollux strålkastare med fokuseringslins kan Gobos, strukturlinser och färgfilter enkelt kombineras för att skapa fascinerande ljuseffekter. En strålkastare sätter en accent över huvudänden och en andra är riktad mot den vita gardinen. Därmed erhålls tillräcklig vertikal belysningsstyrka för att ge ett ljust rumsligt intryck.

Ljuskonceptet invändigt definierar samtidigt hotellets yttre utseende nattetid. Genom att ljusmönstret projiceras inifrån mot gardinerna ter sig fönstren som tavlor på fasaden. Samtidigt uppstår en koncis, dynamisk och färgstark identitet för Nordic Light Hotel - ett utmärkt exempel på Corporate Lighting.

Adress:
Nordic Light Hotel
Vasaplan 7, Box 884
10137 Stockholm
Sverige

Tel: +46 8 50 56 30 00
Fax: +46 8 50 56 30 30
info(at)nordichotels.se
www.nordichotels.se

Arkitekt:
Rolf Löfvenberg, Stockholm
www.hotellprojekt.com

Ljusplanering:
Kai Pippo, Ljusarkitektur, Stockholm
www.ljusarkitektur.se

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.