Seniorenpark Carpe Diem

Verticale verlichting verhoogt op energiezuinige wijze de levenskwaliteit in senioreninrichtingen. Onderzoek en ervaringen in de praktijd ondersteunen het uitgangspunt in de lichtplanning van ERCO.

Juist de vormgeving van gangen kan in bejaarden- en verzorgingstehuizen beslissend zijn of een negatieve uitstraling van een ziekenhuis ontstaat of echter een positieve, gezellige sfeer, waar iedereen zich prettig voelt. Als voorbeeld het seniorenpark „Carpe Diem" in Aken: zonder grotere bouwkundige veranderingen was het mogelijk om met een nieuwe vormgeving van het licht de uitstraling van de gangen aanzienlijk te verbeteren en daardoor de oriëntatie en levenskwaliteit van de bewoners te vergroten. Daarvoor vervingen de exploitanten eerder gemonteerde opbouwdownlights met rotatiesymmetrische straling door speciale opbouwgangarmaturen van ERCO. Met een prismalens bereiken ze een zogenaamd dubbele wallwasher-effect.

De afbeeldingen laten een duidelijk aangenamere uitstraling van de nieuwe oplossing zien (boven: deze maakt een overtuigende indruk door zeer homogeen lijkende wandoppervlakken, een betere waarneming van oriëntatieborden of afbeeldingen die aan de wand hangen, alsmede een verlichting die in zijn geheel prettig en verblindingsvrij is, en de oplichting van het plafond door het licht dat door de wanden wordt gereflecteerd.

Eerder (onder) vormden zich op de wanden onregelmatige, irritante lichtpatronen door de lichtbundelaansnij. Daarnaast waren in het bovenste gedeelte de wanden alsmede het plafond donker, alsof u in een hol verbleef. Het grootste deel van de verlichtingssterkte viel op de donkere vloer.

Adres:
Robensstraße 19
52070 Aken
0241 51541-0

www.senioren-park.de

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.