Det miljövänliga kraftverket Energiebunker Hamburg

Den gamla luftvärnsbunkern från andra världskriget sätter, med sin monumentala betongfasad, sin prägel på stadsbilden i Hamburg-Wilhelmsburg. Den har genomgått en omfattande renovering inom ramen för den internationella byggutställningen, IBA, och försörjer nu det kringliggande bostadsområdet med grön el och ekologisk värme från ett kraftverk för förnybar energi. Dessutom lockar energibunkern till besök med café och utställningsytor.
ERCO-ljuslösningar ger den karga interiören med den massiva vattencisternen, som används som värmeackumulator, ett intryck av imponerande djup. Betongfasaden, belyst med neutralvitt ljus, kommer särskilt till sin rätt nattetid. Grasshopper strålkastare ger optimal effekt på långt håll i och med att det diskreta ljuset nedifrån ansluter till de historiska arvet hos detta krigsminnesmärke på ett känslomässigt sätt.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.