Palm Trees, Circular Quay, Sydney

Palm Trees, Circular Quay, Sydney

Under en promenad längs Circular Quay kan man utöver Sydneys operahus även njuta av vackra palmer längs promenadvägen. I ljuset från ERCO utvecklas en nästan surrealistisk effekt.

Det här området expanderade kraftigt redan på 1910-talet, långt innan operahuset i Sydney byggdes. Till exempel gjordes Macquarie Street avsevärt större. På initiativ från chefen för den botaniska trädgården Joseph Henry Maiden bestämdes att en allé med kanariska dadelpalmer skulle anläggas. I dag är dessa palmer kulturskyddade och har även inspirerat många andra planteringar i staden. Närmare information finns i ”Archaeological Zoning Plan” som publiceras av stadsförvaltningen i Sydney. Man har även lagt ut interaktiva trädkartor på webben.

Dadelpalmer planterades även på Circular Quay. Fram tills nyligen belystes palmerna med metallhalogenarmaturer med en effekt på 35W, men stadsförvaltningen har nu bytt alla armaturer mot nya med LED-teknik. I dag ljussätts palmerna med Tesis infällda markarmaturer från ERCO med en LED-effekt på 12W. Två armaturer med ljusfärgen 3000K är riktade mot varje palm. Det mycket exakt riktade ljuset understryker inte bara palmernas form, utan lyfter även fram stammarnas och bladens fina struktur och färgnyanser. Resultatet är ett nästan surrealistiskt intryck som säkerligen kommer att göra Circular Quay ännu mer lockande för kvällsflanörer.

Planerar du ett liknande projekt?

Vi står gärna till tjänst med rådgivning kring ljusplanering och val av passande produkter.

Du når din lokala kontaktperson på:

{{fon}}

Du kan också skriva ett E-post till oss eller ställa din fråga här direkt

 

Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring.

Det här kan också vara intressant för dig:

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.