Benetton Megastore Kärntner Straße

Modehuset United Colors of Benettons nya megastore i Wien presenterar sig estetiskt och tekniskt innovativt - i sin helhet belyst med ERCO LED-ljusverktyg.

Det italienska modehuset Benettons megastore på Kärntner Straße i Wien är en av två i den österrikiska huvudstaden. Båda har nyligen gjorts om helt med ny utformning och har med tanke på hållbarhet och attraktivitet även fått ny belysning - en komplett lösning med LED-ljusverktyg från ERCO.

Redan på utsidan ter sig den praktfulla historiska skyltsidan på hörnbyggnaden strålande i ljuset från Grasshopper LED-strålkastare, som betonar fasadens rytm och ornamentik. Invändigt överraskas kunderna av en lockande, modernt minimalistisk interiör som kontrasterar mot det yttre utseendet och där varorna och kunderna är huvudaktörer.

Benetton valde verktyget Logotec. De nya strålkastarna, som utvecklats särskilt för LED och som kan användas med olika ljusfördelningar från narrow spot till wide flood, oval flood och bred väggbelysning, kan användas universellt och flexibelt på den traditionella ERCO 3-fasströmskenan – både i skyltfönstret och överallt i butiksplanen.

Logotec, med sin kompakta, platta form, är innovativ LED-teknik som ger ett diskret intryck. Med en ansluten effekt på endast 13 W ersätter den exempelvis lågvoltsstrålkastare med 50 W. Ljuskällorna har extremt lång livslängd, god färgåtergivning och tack vare Spherolit-optiken, som endast ERCO kan erbjuda, är de mycket effektiva och ger mycket lite spill-ljus.

Logotec LED-strålkastare är överlägsna i detaljhandelstillämpningar, inte bara på grund av den höga ljuskvaliteten och den moderna framtoningen, utan även tack vare kostnadseffektiviteten: Utöver energibesparing jämfört med konventionella ljuskällor finns det ytterligare faktorer, som underhållsfrihet och minskad värmepåkänning, som bidrar till låg total ägandekostnad.

Adress:
Kärntner Straße 43, A-1010 Wien & Mariahilferstrasse 151, A-1060 Wien www.benetton.at

Innehavare/byggherre: Marc & Tino Wieser, MTM Textilhandel GmbH, Wien

Inomhusarkitektur och ljusplanering:
Marc & Tino Wieser, MTM Textilhandel GmbH, Wien
MVD Austria, frank, rieper architekten, Wien/Graz
www.frank-rieper.at
Design interiör & CI: Vincenzo De Cotiis, Milano

Elinstallation: EPW Peter Wanke GmbH, Lainergasse 1, 1230 Wien

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.