Börlind Store & City Spa

Naturkosmetika är på modet världen över. Med en "Store & City Spa" håller det tyska märket Börlind flaggan i topp i modemetropolen Milano.

Naturkosmetikatillverkaren Börling från Calw har öppnat sin första flaggskeppsbutik världen över i Milano. På Corso Como, i bästa läget i ett uppåtsträvande distrikt i modemetropolen, erbjuder Schwarzwald-företaget produkter av de egna märkena Annemarie Börlind, Tautropfen och Dado Sens. Det rena, fräscha och moderna arkitekturspråket ger en lämplig inramning. Som extra attraktion kan kunderna låta skämma bort sig med företagets produkter i "Day Spa" på källarplanet. Ytterligare butiker planeras i Paris, London, New York och Tokyo.

Konceptet från byrån Burk Architekten i Calw gör sig mycket bra i designmetropolen Milano. Med rena linjer och högklassiga material återspeglar interiören kärnvärdena hos kosmetikatillverkarens varumärke. Noggrant planerad belysning stöder arkitekturens utseende och budskap.

På entréplanet används en vägg i natursten för varuexponering. Skim downlights och wallwashers med metallhalogenlampor ger på ett effektivt sätt en belysningsnivå, som drar blickarna till sig genom butikens skyltfönster. Parscan strålkastare används för flexibel belysning av skyltfönstret och receptionen.

Detaljer som utrymningsvägsymboler tryckta på transparent akryl på orienteringsarmaturerna integreras i helhetsbilden av transparens och elegans.

Noggrann planering och högkvalitetsljusverktyg ger optimal visuell komfort för kunder och personal: De infällda takarmaturerna är placerade i rummets periferi så att kunder på behandlingsbritsarna inte tittar direkt in i en reflektoröppning. Dessa är utrustade med reglerbara halogenlampor för bästa färgåtergivning och behaglig atmosfär.

På källarplanet finns det ett väntrum och ett rum för kosmetisk behandling. Även här används Skim downlights och wallwashers. Dessas kantfria infällning och skuggkant passar perfekt för inredningens formspråk och precision.

Adress
Corso Como No. 2
20154 Milano
Tel.: +39/02/65 71 16 4
Öppettider:
Må Kl. 15 - 19:30, ti till lö Kl. 10 - 19:30

www.boerlind.com

Arkitekter
Burk Architekten, Calw
www.burk-architekten.de

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.