Duvetica Showroom

Affärsidén att fokusera ett modevarumärke på enbart dunjackor tog omvägen via Japan och hämtade Tadao Andos arkitektur därifrån: Det är Duveticas historia i ett nötskal. År 2005 grundade de två erfarna modeskaparna Giampiero Vagliano och Stefano Rovoletto varumärket och startade försäljning i Asien med stor framgång. Receptet: Europeisk toppkvalitet i tyg och arbete, etiskt korrekt framtagen dunråvara från Périgord och attraktiva, ovanligt kroppsnära skärningar som vänder upp och ned på den traditionella imagen hos voluminösa dunkläder. Numera driver Duvetica fyra egna butiker i Tokyo, Kitzbühel, Courmayeur och Milano, alla ritade av Tadao Ando, den japanske mästaren på arkitektonisk minimalism. Ett särskilt kännetecken för den nyaste butiken vid Via Santo Spirito i Milano, en sidogata i modedistriktet vid Via Montenapoleone är att lokalerna är helt belysta med LED-teknik från ERCO – som ett hållbart alternativ för bästa möjliga ljuskvalitet.
Butiken inryms i två plan om vardera ca 200 m² - bottenvåningen och ett showroom för återförsäljare i källaren. Tadao Andos signatur, utsökt bearbetad råbetong i Tatami-mönster, får inte saknas: Två långväggar i detta material avdelar rummet och bildar, tillsammans med
tak med ljus puts och ett mörkgrått cementgolv, en neutral bakgrund för de färgstarka klädesplaggen som exponeras i hyllnischer med bakgrundsbelysning. Släpljuset från Nadir infällda golvarmaturer livar upp de strama betongytorna och de briljanta ljusaccenterna från Logotec LED-strålkastare lyser upp de glänsande materialen i dunjackorna. Tekniska detaljer som de stora flatbildskärmarna, strömskenorna och de infällda takarmaturerna är sömlöst integrerade i arkitekturen. Därmed uttrycker interiören en vågad balansgång: Atmosfären är å ena sidan tillräckligt sval för att även på sommaren främja lusten till dun - å andra sidan så fascinerande i sin klarhet och precision att varumärkets image präglas djupt i kundernas medvetande.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.