Modehuset Eickhoff, Düsseldorf

Düsseldorfs traditionsrika modehus Eickhoff har infört ett koncept för skyltfönstren inför den internationella detaljhandelsmässan EuroShop, som påminner om den franska surrealismen med sin lättsamma design. Fönsterytorna utgör scen för olika stadsscenarier: Mellan antydda arkitekturdetaljer under blå himmel visar skyltdockorna upp sommarkollektioner från internationella lyxmodehus.

Eickhoff väcker uppmärksamhet med ett trick från teaterns värld. Genom att de tvådimensionella kulisserna är utformade med ett extremt perspektiv, ger det smala utrymmet i fönstret sken av att vara mycket djupare än det egentligen är.
Leken med dimensionerna kan tacka olika ljusverktyg från ERCO för ett extra livfullt intryck: Dockorna i förgrunden accentueras i varmvitt med konventionella armaturer, medan det neutralvita LED-ljuset från LightBoard och Opton ger en sval belysning av kulissen. På liknande sätt som i ett konstverk av René Magritte strålar den blå himlen därigenom i lysande blått, medan pastellnyanserna i de grafiska stadskulisserna håller sig diskret i bakgrunden bakom varorna.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.