Iittala Flagship Store

Ljuskonceptet för denna butik arbetar framgångsrikt med scenbelysning som metod: Svart bakgrund, lysande ytor och spotlights på produkterna som huvudrollsinnehavare.

Den finska Iittala-gruppen är ett företag, som har helt har inriktat sig på att utveckla och konstruera vackra, funktionella hushållsprodukter. Under olika märkesnamn tillverkas köks- och inredningstillbehör av glas, porslin och rostfritt stål – bland annat designklassiker som till exempel Savoy-vasen av Alvar Aalto. Företagets målsättning är global expansion, med nyöppning av Iittala-butiker i alla internationella metropoler.

Flagship Store i Amsterdam utformades av den holländska arkitektbyrån "Bearandbunny". I de båda designernas skisser införlivades klassiska detaljer från inredningen i befintliga skandinaviska Iittala-butiker.

Vid ljusformgivningen av butikslokalerna stod belysning av genomskinliga, glänsande och polerade objekt i förgrunden. Genom de mörka taken och väggarna koncentreras uppmärksamheten på produkterna.
Det stora "Nordljus", en konstruktion belyst från baksidan, utgör den centrala designkomponenten och förenar produktpresentation och utformning av affärslokalen. Med styrning genom ERCOs Light System DALI kan en lång rad färgkompositioner skapas på ett enkelt sätt. Det finns oändliga variationsmöjligheter för rums- och produktexponering.

Optec strålkastare ger nödvändig accentbelysning på objekt och varor och understryker de glänsande materialen med briljanta effekter. Andra ljuskällor är integrerade i varuhyllorna och -borden.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.