Arcades van de markt La Boqueria

De markt „La Boqueria" op slechts enkele stappen verwijderd van de prachtige boulevard van Barcelona, Las Ramblas, bestaat al sinds het begin van de 19e eeuw. In vele fasen groeide en ontwikkelende deze zich tot de huidige vorm met zijn Jugendstilportaal en de overkapping. Tegenwoordig, net zoals van oudsher, is La Boqueria een ontmoetingspunt en inkoopplaats voor de horeca en voor gourmets, voor bewoners en voor toeristen. Het assortiment, de kwaliteit van de waren en de sfeer zorgen ervoor dat La Boqueria één van de waarschijnlijk mooiste markten ooit is.

De arcades rondom het overkapte plein zijn de oudste, architectonische component van de markt. In het kader van het continue onderhoud van dit monument werd het gewelfde plafond gerestaureerd en opnieuw gestuukt. Op andere plaatsen werden de plafonds met houten balken zorgvuldig hersteld. Een nieuw lichtconcept met een uniform karakter wekt het vermoeden van de oorspronkelijke werking van de arcades: daarvoor zijn Parscoop armaturen als plafondwashers aan de wanden gemonteerd. Dankzij beschermingsgraad IP 65 zijn de lamp, alsmede de reflector effectief tegen stof en vuil beschermd.

Terwijl er in de zones met gestuukte gewelven reeds met de uitrusting met HIT 70 W voldoende verlichtingssterktes op de nuttige oppervlakken worden bereikt, vervullen in de gedeelten met het plafond met houten balken de met HIT 150 W uitgeruste breedstralers zowel de taak om dit prachtige, oude plafond uit het donker te lichten, alsmede, ondanks hun lage reflectiecoëfficiënt, voldoende helderheid op de vloer te genereren.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.