Arkader på marknaden La Boqueria

Marknaden "La Boqueria", som ligger några få steg från Barcelonas pampiga boulevard Ramblas, har funnits sedan 1800-talets början. Den har vuxit och utvecklats i flera etapper till sin nuvarande form med portal i jugendstil och överbyggnad. Idag, som alltid genom åren, är La Boqueria träffpunkt och shoppingställe för både gastronomer och gourmeter, både lokalt boende och turister. Sortimentet, varukvaliteten och atmosfären gör La Boqueria till en av de allra attraktivaste marknaderna.

Arkaderna runt om det överbyggda torget är marknadens äldsta arkitektoniska beståndsdel. Inom ramen för kontinuerlig vård av detta byggnadsminnesmärke har takvalven restaurerats och försetts med ny puts och på andra ställen har de befintliga träbjälkarna i taken renoverats med varlig hand. Ett nytt ljuskoncept med enhetlig karaktär låter arkadernas ursprungliga form skönjas: För detta används Parscoop-armaturer i form av tak-washers, monterade på väggarna. Tack vare kapslingsklass IP 65 är både ljuskällan och reflektorn effektivt skyddade mot damm och smuts.

I områdena med putsklädda valv räcker det med HIT 70 W för att uppnå tillräcklig belysningsstyrka. I områdena med träbjälkstak används washers med HIT 150 W för att framhäva de vackra gamla taken ur mörkret men även för att ge tillräckligt ljus på golvet, trots den låga reflexionsgraden.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.