Leica-merkenwereld

Op het hoofdkantoor van Leica Camera in Solms in Hessen worden de klanten onthaald via een nieuwe en modern vormgegeven entree. Het licht van ERCO creëert een passend tafereel waardoor de exclusieve producten in het middelpunt van de belangstelling staan.

Het legendarische cameramerk Leica presenteert zich in zijn hoofdkantoor in Solms, Hessen, op een nieuwe en moderne wijze: met een compleet opnieuw vormgegeven ontvangstgedeelte dat ook een Leica store omvat. Hier kunnen bezoekers en klanten het hoogwaardige product van het bedrijf niet alleen „live" beleven en aanschaffen. Ze krijgen tevens informatie over de geschiedenis van het merk en doen inspiratie op door wisselende exposities van Leica-fotografie.

Technische materialen, zwarte en grijze tinten, alsmede heldere, kubistische vormen domineren de interieurarchitectuur - geaccentueerd door het rood van de kernachtige punt van Leica die alle producten van de producent kenmerkt. De vormgeving is bestemd als motto voor het optreden van Leica wereldwijd in gespecialiseerde winkels en eigen stores.

De ontwerpers van de Leica store hebben voor de in het plafond geïntegreerde verlichting gekozen voor het nieuwe Quintessence systeem met al zijn voordelen. Uniforme, vierkante inbouwframes nemen downlights en wallwashers op. Als lamp worden efficiënte halogeen-metaaldamplampen, alsmede compacte fluorescentielampen ingezet.

De naastgelegen Leica-galerie presenteert voortreffelijke fotografie in wisselende exposities. Cantax Spherolit-wallwashers voor montage aan spanningsrails verdelen gelijkmatige, verticale verlichting voor de wanden van de galerie en kunnen flexibel aan de omstandigheden worden aangepast.

Adres:
Leica Camera AG
35606 Solms
Oskar-Barnack-Str. 11
www.leica-camera.com

Contactpersoon Leica Shop in Solms:
Axel Hartmann
Telefoon: +49 (0)6442 - 208 712
E-mail: axel.hartmann(at)leica-camera.com

Openingstijden:
maandag - vrijdag, 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur


Architectuur en lichtplanning:
Laboratorium Weltenbau, Elmar Gauggel, Stuttgart
www.labor-weltenbau.de

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.