Leica Markenwelt

I Leicas huvudkontor i Solms i Hessen möter kunderna en ny och modernt utformad entré, som ger de exklusiva produkterna en lämplig framtoning i ljus från ERCO.

Det legendariska kameramärket Leica presenterar sig nu på ett nytt och modernt sätt på huvudkontoret i Solms i Hessen: Med ett helt omgjort receptionsområde, där det även finns en Leica Store. Här kan besökare och kunder inte bara uppleva och köpa företagets högkvalitetsprodukter "live" utan även få en inblick i varumärkets historia och hämta inspiration från utställningar om Leica-fotografi.

Tekniska material, nyanser i svart och grått samt rena, kubiska former dominerar interiörarkitekturen - accentuerat av det röda i den särpräglade Leica-punkten, som alla produkter från tillverkaren bär. Utformningen ska fungera som ledstjärna för Leica i fackhandeln och i de egna butikerna över hela världen.

Vid planeringen av den infällda takbelysningen för Leica Store bestämde man sig för det nya Quintessence-systemet med alla dess fördelar. Enhetliga kvadratiska inbyggnadsramar inrymmer downlights och wallwashers. Som ljuskällor används effektiva metallhalogenlampor och kompaktlysrör.

Det angränsande Leica Galerie presenterar enastående fotografi i utställningar som avlöser varandra. Cantax Spherolit-wallwashers för strömskenemontering ger jämn vertikal belysning för galleriväggarna och kan flexibelt anpassas till olika faktorer.

Adress:
Leica Camera AG
35606 Solms
Oskar-Barnack-Str. 11
www.leica-camera.com

Kontaktperson Leica Shop i Solms:
Axel Hartmann
Tel: +49 (0)6442 - 208 712
E-post: axel.hartmann(at)leica-camera.com

Öppettider:
Måndag - fredag, kl. 9 - 12 och 13 - 16


Arkitektur och ljusplanering:
Labor Weltenbau, Elmar Gauggel, Stuttgart
www.labor-weltenbau.de

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.