Bilhuset Mercedes, Lugano

Bilmärket Mercedes har sedan mer än 100 år klarat av att satsa fullt ut både på beständig kvalitet och teknisk utveckling. Det återspeglas även i Mercedes showroom Lugano, där ERCO nu står för en ny högeffektiv LED-belysning.

Med 4000 Kelvin presenteras fordonen i lysande skarpt ljus och naturligtvis med glänsande briljans. Områden med diffus belysning och spotlights, som kraftigt framhäver enstaka modeller, skapar en perfekt atmosfär för myten Mercedes.
Utmaningen bestod i den stora takhöjden, som försvårar en exakt accentuering av detaljer som material- och färgmönster. Dessutom måste belysningen reagera på det faktum att produkterna ofta arrangeras om på nya sätt, så variationsrikt och överraskande som möjligt. Svaret på dessa höga anspråk är Compact LED 40W 4000K wide flood och Opton spot och wallwash, två maximalt flexibla och exakta ERCO-ljusverktyg. I centrum för belysningskonceptet står Compact LED 40W 4000K wide flood, integrerad i upphängda taksegel. Med seglen uppnås flera effekter: en lugn takbild och en modern, ljus atmosfär i rummet. Tack vare användning av ljudabsorberande material kunde dessutom akustiken optimeras.
Som sista åtgärd integrerades ERCOs strömskenor, för att nå maximal flexibilitet för accentbelysningen. I den kyliga teknoida arkitekturen i utställningslokalen bildas därmed en trivsam atmosfär, som samtidigt ger bilmodellerna en glamorös inramning.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.