MPreis-supermarkt

De supermarkten van de Oostenrijkse keten MPreis differentiëren zich van de concurrentie - door hun assortiment, maar ook door hun architectuur en de verlichting.

Met de claim om ook als supermarkt sfeer op het point of sale te scheppen neemt MPreis het voortouw in de SB-branche. Dat is zowel zichtbaar bij de nieuwbouw als bij de nieuwe vormgeving van bestaande locaties, zoals hier in de gemeente Lans in Tirool.

De Oostenrijkse handelsketen MPreis plaatst vraagtekens bij normale merkfilosofieën. In plaats van gebouwde gelijkvormigheid is hun credo Veelzijdigheid van de architectonische vormentaal. Het uitgangspunt voor de vormgeving is altijd de concrete locatie. Deze geïndividualiseerde architectuurtaal voor inmiddels 150 supermarkten met de typische, rode MPreis-dobbelsteen is een handelsmerk geworden.

Het Oostenrijkse lichtplanningsbureau conceptlicht.at heeft een masterplan ontwikkeld dat de wezenlijke planningselementen als onveranderlijk beschouwt en nu individueel aan de verschillende feiten aanpast. Het kernconcept van de lichtplanners: „Al het licht van de winkels is afkomstig van de artikelen."

Dat is de reden dat er in de winkel van MPreis geen klassieke, algemene verlichting is. Optec spots aan ERCO spanningsrails ensceneren de artikelschappen en laten materialen, texturen en kleuren van de artikelen optimaal overkomen. De warme, levendige sfeer differentieert de winkels sterk van de concurrentie door de indruk die ze maken en de verblijfskwaliteit.