Skoaffären Stiefelkönig

En doft av läder, en kvalitetskänsla i händerna, besannande av skodrömmar – sedan nästan 100 år är det österrikiska företaget Stiefelkönig, som ingår i Leder und Schuh AG, synonymt med exklusivt skomode.
Den nya flaggskeppsbutiken på Mariahilferstraße, mitt i Wiens centrum, sätter dock en ny standard även för detta företag. På mer än 460 kvadratmeter erbjuds över 20 000 par skor, indelade i de fyra avdelningarna kvinnor, män, barn och lifestyle.
Alla avdelningar har helt olika inredning men bildar ändå en fascinerande enhet tack vare användning av stora glasrutor och enastående siktlinjer. Övergångarna är mjukt belysta för att ge tillräckligt fritt utrymme för höjdpunkterna i de olika avdelningarna. Detaljer, som sitthörnan, där barn kan lyssna på sagor via hörlurar som hänger från taket, framhävs därmed på ett anslående sätt. Den stora utmaningen för ljusplanerarna från Vedder Lichtmanagement i München var de mycket skiftande takhöjderna.
Det som räknas i slutänden är ljuset på produkten och i rummet, oavsett om takhöjden är
under 2,50 meter eller upp till 6 meter. Problemet löstes med Light Board strålkastare, som uppfyllde kraven idealiskt tack vare högeffektiv ljusteknik med obetydligt spill-ljus och hög flexibilitet med olika effektklasser. Ett bra exempel på detta är den unika narrow spot-tekniken från ERCO med en spridningsvinkel på mindre än 10 grader och mycket hög belysningsstyrka på målytan, även vid hög takhöjd.
Stiefelkönig presenterar sig, som hämtat från bröderna Grimm, med sloganen "Vem har de vackraste skorna i hela landet? Stiefelkönig!" Den utmärkta färgåtergivningen, som uppnås med Light Board strålkastare med LED i varmvitt, ger eftertryck åt detta påstående om kvaliteten och det unika hos Stiefelkönig. Trendfärger som förnyas stup i ett, men även traditionella varierande bruna nyanser, behöver briljant ljus för att te sig sagolikt snygga för kunderna.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.