Victorinox flagship store, Londen

Rondom het wereldberoemde mes met het Zwitserse kruis op de rode greep bevindt zich in de Victorinox flagship store in Londen een wereld van producten die op geraffineerde wijze met licht en materialen is geënsceneerd.

Op meerdere verdiepingen worden de verschillende productgroepen gepresenteerd die variëren van functionele kleding en horloges, tot reisbagage en parfum tot en met huishoudelijke en professionele messen - echt alles wat nodig is om te overleven in de jungle van de grote stad. Een ruim 10 meter hoge, glazen vitrine en de door strijklicht in scène gezette wand van natuursteen van het trappenhuis zijn bestemd als verbindende vormgevingselementen tussen de verkoopverdiepingen.

In het souterrain van het gebouw wordt de klant de vormgever van producten: afgestemd op de betreffende vereisten is het mogelijk om met een interactieve configurator voor zakmessen zijn persoonlijke redder voor iedere levenssituatie samen te stellen.

Terwijl de ontwerpers in de voorkant van de etalage met Cantax spots werkten, werden in de showrooms Compar inbouwspots voor halogeen-metaaldamplampen in plafondkanalen gemonteerd. Hun licht zorgt voor een zakelijke, vrolijke sfeer en plaatst heldere accenten bij de presentatie van de producten. Grasshopper schijnwerpers accentueren de historische façade van het gebouw.

Adres:
New Bond Street 95/96,
Londen W1S 1DB
Groot-Brittannië

www.victorinox.ch

Architect: Retailpartners AG, Daniel Wettstein, Wetzikon (CH)
www.retailpartners.ch

Lichtplanning: Neuco AG, Thomas Lack, Zürich
www.neuco.ch

Verkoopoppervlakte: > 500 m2
Opening: 7 november 2008

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.