Victorinox Flagship Store London

Runt omkring den välkända kniven med det schweiziska korset på det röda handtaget i Victorinox Flagship Store in London grupperas en omfattande produktvärld i en raffinerad scen med ljus och material.

På flera plan presenteras olika produktgrupper, allt från funktionella kläder och klockor via resväskor och parfym till hushålls- och hantverksknivar - d v s allt som behövs för att överleva i storstadsdjungeln. En mer än 10 meter hög glasvitrin och en vägg i natursten i trapphuset, ljussatt med släpljus, fungerar som sammanbindande formelement mellan butiksplanen.

I byggnadens källarplan blir kunden produktdesigner: Anpassat till de individuella kraven kan man med hjälp av en interaktiv fickknivskonfigurator ta fram ett personligt räddningsverktyg för alla situationer.

Medan planerarna arbetade med Cantax strålkastare på strömskenor i skyltfönstret, monterades Compar infällda strålkastare för metallhalogenlampor i takkanaler i butikslokalerna. Ljusen från dessa ger en saklig, prydlig atmosfär med tydlig accent på produktpresentationen. Grasshopper strålkastare accentuerar byggnadens historiska fasad.

Adress:
New Bond Street 95/96,
London W1S 1DB
Storbritannien

www.victorinox.ch

Arkitekt: Retailpartners AG, Daniel Wettstein, Wetzikon (CH)
www.retailpartners.ch

Ljusplanering: Neuco AG, Thomas Lack, Zürich
www.neuco.ch

Butiksyta: > 500 m²
Öppnat: 7 november 2008

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.