Vin Contoret

Denna vinimportörs företagsområde är inbäddat i ett landskap av trädgårdar, ängar och vattendrag, som nattetid förvandlas till en fängslande kuliss av ljus, skuggor och speglingar – med utomhusarmaturer från ERCO.

På ön Vulcanön i ån Tidan i Västergötland har vin- och spritimportören Vin Contoret sina lokaler i en idyllisk omgivning, i en byggnad som fram till början av 1900-talet var säte för världens största tillverkare av tändstickor. Den enorma expansionen av denna och andra branscher var bakgrunden till att orten Tidaholm fick stadsrättigheter 1910.

Det tidigare industrikvarteret och de restaurerade byggnaderna ligger i en idyllisk omgivning med båtbryggor, strandpromenader, trädgårdar och före detta bostadshus. I dag används de som evenemangslokaler, museer, skolor och butiker.
Området har genomgått en omvälvande förändring och har blivit ett rekreationsområde med restauranger och kulturinstitutioner.

För effektfull belysning av vattnet som strömmar över fördämningen monterades nedåtriktade Beamer strålkastare för lågvoltshalogenlampor av typen QT12/50W på bryggorna.

Vid ljussättningen av landskapet utnyttjade planerarna den stora variationen i utomhusprogrammet:
Från Tesis infällda markarmaturer för belysning av gamla träd och Panorama pollararmaturer för friytebelysning till LED-orienteringsarmaturer för säkert, underhållsfritt ljus på trappstegen förlitade sig planerarna på ERCOs ljusverktyg.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.