Bernd Gruber, Stuhlfelden

Bernd Gruber – produktionsanläggning för interiördesign i kontrastrik ljussättning

Bernd Grubers produktionsanläggning för interiördesign har byggts ut. Den egna inredningen präglas av naturmaterial och svarta kontraster – som lyfts fram med accentljus från ERCO.

Snötäckta bergstoppar, skogsområden upp till trädgränsen, moln som svävar nere i dalgångarna och upp över bergskammarna. Och mitt i alltihop en rofylld byggnad med klar och tydlig geometri. Dess betong återspeglar berget och träfasaderna den omgivande skogen. Glasfasaden skapar en flytande övergång mellan inne och ute. Bernd Gruber utvecklar och tillverkar förstklassiga inredningar som inspireras av alpområdet Pinzgau i förening med aktuell arkitektur.

Vill få fram skönheten i designen

Bernd Gruber står för exklusiv interiördesign från Österrike. Produktionsanläggningen är belägen i Stuhlfelden och utställningslokalerna i Aurach bei Kitzbühel. Bernd Gruber övertog sin fars drygt 30 år gamla snickeri 1992. Han utvecklade företaget efter sina egna idéer. Bernd Gruber strävade efter att förena hantverk av högsta kvalitet med tidsenlig design och lokal inredningsarkitektur. Han anser att man måste förstå rummets atmosfär för att kunna förvandla det till något unikt och vackert. Och för det krävs både inlevelseförmåga och känsla. Bernd Gruber samarbetar med ett nätverk av regionala konsthantverkare, bland annat konstsmeder och glashantverkare. Numera ansvarar han för inredningen i hela byggnadsprojekt och kan uppvisa internationella referenser från platser som Wien och Los Angeles.

Ljusa träytor med svarta kontraster

Produktionsanläggningen i Stuhlfelden har nyligen byggts ut från 2000 till 3500 kvadratmeter. För arkitekturen anlitade Bernd Gruber Egger Architekten från Kitzbühel. Byggnaden är uppförd i betong med träelement och fönster ända ned till golvet. Inredningen tog Bernd Gruber själv hand om. Han valde råbetong, gjutgolv, träbeklädnader och möbler från lokal ek. Vid sidan av de övervägande naturliga materialen sätts grafiska accenter med varsamt placerade, svarta element i form av skåpdörrar, kontorsstolar, bordsstativ och accessoarer som exempelvis en Eames House Bird. Sammantaget präglas rumsintrycket av kontrasten mellan ljusa skiftande och mörka monokroma ytor.

Accentuerande belysning och utanpåliggande ledningar som grafiskt element

ERCO har ansvarat för belysningen av reception, kontorsarbetsplatser, möteslokaler, personalmatsal och genomgångszoner. För detta används genomgående Parscan strålkastare med ljusfördelningarna spot, flood och wide flood med anslutningseffekter på 15 och 30 watt, ljusflöden på 1260 och 2520 lumen och ljusfärgen 3000 Kelvin. Den accentuerande belysningen framhäver kontrasten mellan ljusa naturmaterial och svarta ytor. Armaturerna monteras i punktuttag med synliga, utanpåliggande ledningar som är svarta – precis som armaturerna. Mot bakgrund av de ljusgrå taken och väggarna av betong uppstår mycket effektfulla linjer.

Planerar du ett liknande projekt?

Vi står gärna till tjänst med rådgivning kring ljusplanering och val av passande produkter.

Du når din lokala kontaktperson på:

{{fon}}

Du kan också skriva ett E-post till oss eller ställa din fråga här direkt

 

Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring.

Det här kan också vara intressant för dig:

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.