BSH Bosch Siemens Hausgeräte, Nederländerna

Cradle-to-cradle, ett koncept för hållbar och ekologisk arkitektur: Bosch Siemens Hausgeräte tillämpar detta koncept konsekvent i sitt nybygge för säljbolaget i Nederländerna - inklusive effektiv och komfortabel belysning med ERCOs LED-teknik.

Hållbarhet hör sedan länge till företagspolicyn hos BSH och den nya byggnaden går ett steg längre: Den svarar upp mot "cradle-to-cradle-filosofin, ett koncept för ekologisk hushållning, som utvecklats av arkitekten William McDonough tillsammans med Michael Braungart. Målsättningen är att alla material som används ska kunna återanvändas eller återföras till naturen. Med egenskaper som hög effektivitet, lång livslängd och god återvinningsbarhet kvalificerar sig ERCOs LED-ljusverktyg för belysningen för detta projekt - och deras enastående ljuskvalitet bidrar till att användarna i byggnaden får acceptans för ekologiskt korrekta lösningar.

Det hållbara ljuskonceptet hos BSH i Hoofddorp arbetar i första hand med accentuerande ljus i områdena för allmänheten och utställningshallarna för BSH-märkena, som Bosch, Siemens, Gaggenau och Neff. Här valde planerarna Logotec LED-strålkastare för strömskenemontage. De medger flexibel placering och inriktning och Spherolit-linserna, som kan bytas utan verktyg, möjliggör dessutom anpassning av ljuskäglan från spot och wide flood till oval flood eller bred väggbelysning.

Ytterligare effektiva ljusverktyg som används är, utöver andra LED-strålkastartyper, även infällda takarmaturer med LED från Quintessence-programmet samt armaturer i Compact 100-serien med kompaktlysrör. De ger situations- och varseblivningsorienterat ljus. Effektiv visuell komfort som hållbar infallsvinkel för ERCO ger i detta projekt en optimal kombination med byggnadens cradle-to-cradle-koncept och bidrar till att BSH:s varumärken och produkter presenteras på ett attraktivt och framtidsorienterat sätt.

Adress:
BSH Huishoudapparaten B.V.
Inspiratiehuis 20|20
Taurusavenue 36
2132 LS Hoofddorp
Tel: +31 (0) 88-424 4444
Webbsida: www.inspiratiehuis2020.nl

Öppettider: Tisdag till lördag kl. 9:30-17.

Yta: 8 000 m²
Färdigställande: 2011

Medverkande vid bygget:
William McDonough + partners, arkitekter - översiktsplan och utkast
www.mcdonoughpartners.com
KOW, utförande arkitekter
www.kow.nl
D/DOCK Amsterdam, inredningsarkitektur
www.ddock.nl
Nelson Byrd Woltz, landskapsarkitektur
www.nbwla.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.