GIRA uitbreidingsbouw

Bureau Ingenhoven Overdiek & Partner bouwde voor GIRA in Radevormwald een bestuurs- en productiegebouw met de meest moderne gebouwentechniek en verlichting van ERCO.

GIRA is een gerenommeerde onderneming op het terrein van gebouwentechniek en elektrische installatie. De nieuwbouw valt niet alleen op door zijn elegante constructie, maar ook door de ongewone, kruisvormige verbinding van productie- en bestuursunits - en niet op de laatste plaats door het consequente gebruik van intelligente gebouwentechniek.

De architecten ontwierpen twee naast elkaar liggende bouwlichamen die door glazen trappenhuizen met elkaar zijn verbonden. De draagconstructie overspant circa 20 meter. Op de bovenverdieping ontstaan op die wijze royale kantooroppervlakken zonder steunen. Op de begane grond bevindt zich de productie van kunststof spuitgietonderdelen.

De productiegedeelten op de begane grond worden verlicht door Parabelle pendelarmaturen. Ze vallen op door het ongewoon grote visual comfort dankzij de goede anti-verblinding. Hun uitvoering met 70 W halogeen-metaaldamplampen en elektronische bedrijfsapparatuur waarborgt een uiterst efficiënte verlichting met extreem lange onderhoudsintervallen.

Naast een andere reeks ERCO producten die daarnaast in het gebouw worden ingezet, springen met name de armaturen met vluchtsymbool van ERCO in het oog. Afhankelijk van de architectonische situatie zijn ze in het plafond resp. met wandarmaturen aan de wand bevestigd.

De armaturen met vluchtsymbool van ERCO zijn uitgerust met fluorescentielampen T16/4 W. Op een heldere acrylplaat met aluminium frame beschikken ze over de vluchtsymbolen uit het bekende, door Otl Aicher ontworpen pictogrammensysteem.

Project: Productie- en kantoorgebouw van GIRA in Radevormwald, Duitsland
www.gira.de

Opening: herfst 2002
Lengte: ca. 70 m
Breedte: ca. 50 m
Spanwijdte draagconstructie: 20 m

Architecten: Ingenhoven Overdiek en Partner, Düsseldorf
www.ingenhoven-overdiek.de/

Lichtplanning: Tropp Lighting Design, Weilheim
www.tropp-lighting.de

Producten van ERCO:
downlights (fluorescentielampen, 32 W)
Downlights (halogeen-metaaldamplampen, 70 W)
Pendeldownlights Parabelle (halogeen-metaaldamplampen, 70 W)
Armaturen met vluchtsymbool
Diverse binnenarmaturen

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.