GIRA utbyggnad

Ingenhoven Overdiek & Partner har byggt en administrations- och produktionsbyggnad, med toppmodern byggnadsteknik och belysning från ERCO, för GIRA i Radevormwald.

GIRA är ledande inom byggnadsteknik och elinstallation. Nybygget imponerar inte bara genom sin eleganta konstruktion utan även genom den ovanliga integrationen av produktions- och administrationsenheter - och inte minst genom konsekvent användning av intelligent byggnadsteknik.

Arkitekterna skapade två byggnadskroppar bredvid varandra, förbundna via trapphus i glas. Stommen har en spännvidd på ca 20 meter. På övre planet erhålls därmed storslagna kontorsytor utan stödpelare. På markplanet sker tillverkning av formsprutade plastdetaljer.

Produktionsområdet på markplanet belyses med Parabelle pendelarmaturer. Dessa ger ovanligt höga visuell komfort tack vare god avbländning. Genom att de är utrustade med 70 W metallhalogenlampor och elektroniska driftdon säkerställer de högeffektiv belysning med extremt långa underhållsintervaller.

Utöver ett antal ytterligare ERCO-produkter som används i byggnaden, är det utrymningssymbolarmaturerna från ERCO som är iögonenfallande. Beroende på arkitekturen på olika ställen är de monterade i taket eller på väggarna.

ERCOs utrymningssymbolarmaturer är utrustade med lysrör T16/4 W. Utrymningssymbolerna, som ingår i det välkända system som utvecklats av Otl Aicher, sitter på en transparent akrylplatta med aluminiumram.

Projekt: Produktions- och kontorsbyggnad för GIRA i Radevormwald, Tyskland
www.gira.de

Öppnad: Hösten 2002
Längd: ca 70 m
Bredd: ca 50 m
Spännvidd, stomme: 20 m

Arkitekter: Ingenhoven Overdiek und Partner, Düsseldorf
www.ingenhoven-overdiek.de/

Ljusplanering: Tropp Lighting Design, Weilheim
www.tropp-lighting.de

ERCO-produkter:
Downlights (lysrör, 32 W)
Downlights (metallhalogenlampor, 70 W)
Pendel-downlights Parabelle (metallhalogenlampor, 70 W)
Utrymningssymbolarmaturer
Diverse innerbelysning

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.