Million Lighting, Singapore

Million Lighting, Singapore

Hur ljussätter en armaturåterförsäljare sina egna butikslokaler? Million Lighting i Singapore har valt LED-lösningar från ERCO. Ljusplaneringen har utförts av den ambitiösa byrån Nipek.

Million Lighting är en av pionjärerna inom ljusbranschen i Singapore. Förutom armaturer erbjuder företaget även egna speciallösningar och teknisk support. Företaget grundades 1967 i en butik på hantverksgatan North Bridge Road. År 1974 öppnade Million Lighting en utställningslokal Plaza Singapura. I dag är Million Lighting en ledande partner för arkitekter, ljus- och elplanerare i Sydostasien med filialer i Singapore, Malaysia, Hongkong och Indonesien. På sin webbplats beskriver Million Lighting en vision som förenar ljusplanering, interiördesign och kostnadseffektivitet: ”Light … should be flexible and adaptable. It must deliver optimal visual precision while consuming minimum environmental resources. We appreciate cutting-edge designs …” I denna anda har också ljuslösningarna på Million Lightings huvudkontor i Singapore installerats. Och valet föll på LED-ljusverktyg från ERCO. Million Lighting har ett eget mock-up-rum för testning och presentation av ljuslösningar från ERCO.

Shigeki Fujii från Nipek har ansvarat för Million Lightings ljuskoncept. Planeringskontoret grundades 2013 i Singapore och deltar för närvarande i projekt som väcker internationell uppmärksamhet – som t.ex. relighting-projektet i matmarknaden Lau Pa Sat i Singapore. På Million Lightings huvudkontor har entréer, kommunikationsytor, kontor och utställningslokaler fått ny belysning. I de olika delarna av huvudkontoret används flera armaturfamiljer från ERCO – Compact, Optec, Pantrac, Parscan, Pollux och Quintessence. I stora kontorslokaler används ERCO Hi-trac strömskenor där armaturerna monteras utan verktyg med några få handgrepp. Wallwashers och floodlights skapar en jämn belysning av väggarna och samtidigt en grundbelysning i lokalerna. Som komplement har spotlights riktats mot arbetsplatserna för att garantera ett behagligt ljus för läs- och skrivarbeten. Belysningen upplevs som mycket exakt och briljant trots den stora takhöjden.

Planerar du ett liknande projekt?

Vi står gärna till tjänst med rådgivning kring ljusplanering och val av passande produkter.

Du når din lokala kontaktperson på:

{{fon}}

Du kan också skriva ett E-post till oss eller ställa din fråga här direkt

 

Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring.

Det här kan också vara intressant för dig: