ERCO - Service - Persberichten - 100% LED vanaf 2015 - ERCO gaat met 'light digital' de toekomst in -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

100% LED vanaf 2015 - ERCO gaat met 'light digital' de toekomst in

100% LED vanaf 2015 - ERCO gaat met 'light digital' de toekomst in  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, december 2014. Na acht jaar ontwikkelingswerk is het nu zo ver: vanaf 2015 is ERCO wereldwijd de eerste klassieke armaturenfabrikant die haar productportefeuille van ca. 5000 artikelen volledig nieuw heeft ontwikkeld voor LED-technologie. Daardoor heeft de onderneming met een lange geschiedenis zich in slechts enkele jaren tot een uiterst gespecialiseerde aanbieder van digitale, op LED-gebaseerde lichtoplossingen voor de architectuurbelichting ontwikkeld. Bij de eigen ontwikkeling en productie komen alle aspecten van de opto-elektronica aan bod. Het maakt een hoog innovatietempo mogelijk voor zeer betrouwbare en energiezuinige producten. Voorwaarden voor de afrondende, consequente omschakeling is om verlichting met de mogelijkheden van de digitale techniek in alle facetten radicaal nieuw te bedenken - van lichtproductie via lichtprojectie naar regeling. Op die manier hebben de digitale lichtwerktuigen van ERCO niet alleen een gering stroomverbruik, maar breiden dankzij hun flexibiliteit en precisie ook de planningstechnische mogelijkheden uit om architectuur met licht in scène te zetten - en dat zonder compromis aan lichtkwaliteit en -vermogen. De eenvoudige lichtsystematiek zorgt ervoor dat de veelzijdige, uiterst complexe lichttechniek snel begrijpelijk en comfortabel kan worden gebruikt.

Met de beslissing in 2006 om de expertise voor opto-elektronica intern op te bouwen, werd bij ERCO de koers voor de leidende rol in de vormgevende verlichting met LED-techniek bepaald. De eigen ontwikkeling van LED-printplaten en elektronica via lichttechniek tot en met warmtemanagement, maakt het mogelijk om op elk tijdstip de controle over de nieuwe technologieën te hebben en op uniforme wijze in het assortiment uit te voeren. ERCO betrekt voor haar lichtwerktuigen de beste op de markt verkrijgbare LED's van gerenommeerde fabrikanten - geselecteerd op basis van het optimale rendement, de kleurweergave, kleurtemperatuur en efficiency. En dat in het kader van een jaarlijkse LED-update, dezelfde LED's in alle producten van ERCO worden ingebouwd, zorgt ervoor dat alle armaturen altijd met elkaar kunnen worden gecombineerd. Natuurlijk zijn alle optische systemen en bedrijfselektronica op de betreffende LED-generatie afgestemd.
Ook het consequente, functionele systeemdesign van de producten, speciaal ontwikkeld voor LED-technologie, levert zijn bijdrage aan het feit dat de armaturen met elkaar kunnen worden gecombineerd. Gebaseerd op geometrische basisvormen, voegen de bescheiden lichtwerktuigen zich in iedere architectonische context.

Opto-elektronica plus lenzentechnologie: de kerncompetentie van ERCO
„Voor ons zijn LED-chips een soort ruwe diamant die pas door de combinatie met uiterst precieze lenzensystemen, afgestemd warmtemanagement en intelligente elektronica een hoogwaardig lichtwerktuig worden", legt Andreas Blaut, Head of Research & Development bij ERCO, uit. De LED is als bijzonder kleine puntlichtbron optimaal geschikt om een breed spectrum van verschillende lichtverdelingen met een hoog rendement efficiënt, uiterst precies en vrij van strooilicht te genereren. Met de omschakeling heeft ERCO het principe van de projectie van licht - in plaats van de conventionele reflectie, bijvoorbeeld door reflectoren - geperfectioneerd. Daarvoor waren eersteklas lenzensystemen nodig die het potentieel van de LED-technologie voor de vormgevende verlichting bruikbaar maken. Ongeacht of dat in shops, musea of in de buitenruimte is: voor de verschillende verlichtingsvereisten heeft ERCO lichttechnisch systemen ontwikkeld die ruimtes op maat vormgeven, het licht zonder verliezen op het doeloppervlak terecht laten komen en daardoor verblinding tot een minimum beperken.

Daarbij blijven de beproefde planningsparameters in grote mate dezelfde als bij gangbare lampen: op die wijze focust ERCO verder op een op de waarneming gerichte lichtplanning en efficient visual comfort. Bovendien hecht de onderneming er waarde aan om de complexe LED-lichttechniek door middel van uniforme kwaliteit, compatibiliteit en vergelijkbaarheid begrijpelijk en eenvoudig bedienbaar te houden.

Uiterst gering stroomverbruik en extreem houdbaar
Een wezenlijk voordeel van de LED-technologie is zijn spaarzaamheid. Naast een, in vergelijking met gangbare technieken, duidelijk hoger rendement maken de door ERCO gebruikte LED's vooral een overtuigende indruk door hun houdbaarheid. Het warmtemanagement is daarbij een belangrijke factor voor een lange levensduur van de dioden. Armaturen van ERCO zijn op een wijze ontworpen dat ze dankzij passieve koeling telkens in het niet-kritische temperatuurbereik werken en op die manier probleemloos hun levensduur bereiken. Daaraan leveren ook de bedrijfsapparaten een bijdrage die voor de telkens gebruikte LED-module zijn geoptimaliseerd om de volledige levensduur van de LED's bij een grote lichtcapaciteit te waarborgen.
Op basis van de meest actuele constructie- en productiemethoden ontwikkelt ERCO een breed spectrum van LED-lichtwerktuigen voor de architectuurbelichting. Een bijzonder uniek kenmerk van de lichtoplossingen van ERCO is het lage aantal armaturen, waarmee ook de meest veeleisende verlichtingstaken kunnen worden uitgevoerd. Het zeer geringe stroomverbruik, aangevuld met de onderhoudsvrijheid van de LED-lichttechniek en de lange levensduur van de producten van ERCO, leiden tot een goede prijs-prestatieverhouding.

Thuis in Lüdenscheid - vertegenwoordigd in de wereld
„Dat wij in een vroeg stadium hebben besloten om consequent voor LED te kiezen, blijkt vandaag de dag een enorm voordeel", aldus Kay Pawlik, directeur van ERCO. De nauwe, interdisciplinaire samenwerking tussen lichttechnici, constructeurs en vormgevers biedt ons de mogelijkheid voor de hoogste kwaliteit en innovatiekracht. Daarbij kiezen wij voor de vestigingsplaats Lüdenscheid die ons de optimale infrastructuur biedt voor innovatief denken met vertakte ketens.
(6022 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Kleine diode - groot effect. Vanaf 2015 kiest ERCO uitsluitend voor producten met deze toekomsttechnologie.
Foto: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
LED-ontwikkeling op locatie Lüdenscheid: de kennis en ervaring heeft ERCO in de eigen onderneming opgebouwd - en ze profiteert op die manier van een hoge toegevoegde waardeketen.
Foto: ERCO
Afbeelding 3 / Download HiRes
Om recht te kunnen doen aan de hoge eisen van de architectuurbelichting heeft ERCO lenzensystemen met zeer uiteenlopende lichtsterkteverdelingen ontwikkeld. Foto: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming