ERCO individual: nieuwe productietechnologieën en professionele services voor projectspecifieke productoplossingen

ERCO individual: nieuwe productietechnologieën en professionele services voor projectspecifieke productoplossingen  [PKM_Objekt]
Lüdenscheid, december 2018. Licht is de vierde dimensie van de architectuur. En alle architectuur is uniek. Deze uitspraken vatten de filosofie van ERCO zeer kort samen en beschrijven tegelijkertijd de grote uitdaging van creatief en technisch ontwerpers in een project: om een verlichtingsoplossing te vinden die de waarneming van de mens in het middelpunt plaats en daarbij voldoet aan vormgevende, technische en economische vereisten. Met een assortiment van bijna 10.000 verschillende standaardproducten biedt ERCO zijn partners een uitgebreid programma aan. En toch zijn er nog altijd nieuwe projecten waar ontwerpers met hun lichtideeën onbekend terrein betreden. Omdat de vereisten voor gebruik zeer verschillend zijn of omdat ze een ongewone oplossing voor ogen hebben. Met „ERCO individual" biedt ERCO zijn klanten vanaf nu uitgebreide mogelijkheden voor individualisering van standaardproducten, alsmede ondersteuning bij de ontwikkeling van veeleisende, speciale armaturen.

Gespecialiseerde contactpersonen voor individueel op de klant toegespitste lichtwerktuigen
ERCO kan naar een reeds lange traditie voor uitstekende projecten verwijzen die individuele oplossingen voor klanten omvatten. Van het Louvre in Parijs en het onlangs geopende Louvre Abu Dhabi via het Guggenheim Museum in Bilbao, de Reichstag in Berlijn tot en met de New York Times Building in Manhattan.
Het uitgangspunt voor specifieke lichtoplossingen is en was de kwaliteit van de standaardproducten: of het nu het noodzakelijke visual comfort voor werkomgevingen is, het onderhoudsarme bedrijf voor openbare gebouwen, het rendement voor toepassingen in winkels of de lichttechnische precisie voor de verlichting van kunst.
Deze decennialange ervaring met speciale producten alsmede met unieke, generatieve productieprocessen stellen ERCO in staat om lichtwerktuigen voor veeleisende architecturen op korte termijn en projectspecifiek te realiseren. Achter de naam „ERCO individual" schuilen niet alleen productconcepten. Specialisten uit verschillende vakgebieden staan creatief en technisch ontwerpers als contactpersoon terzijde om samen met de Lichtfabriek de perfecte oplossing voor hun specifieke taken te ontwikkelen.

Nieuwe productietechnologieën bieden flexibiliteit en snelheid
ERCO investeert verder in digitalisering alsmede in nieuwe productiemethoden en -technologieën. De grote productiecapaciteit van de eigen fabriek op het hoofdkantoor in Lüdenscheid en de daarmee verbonden ruimtelijke nabijheid van de ontwikkelingsingenieurs voor de productie stellen ERCO in staat om met een grote flexibiliteit en snelheid individuele oplossingen voor klanten te ontwikkelen en te produceren. Nieuwe generatieve productieprocessen, zoals 3D-printen, maken efficiënte oplossingen mogelijk; ook bij een gering aantal stuks. Een mondiaal netwerk van klantenadviseurs van ERCO alsmede een decennialange ervaring met speciale oplossingen garanderen een doeltreffende communicatie en begeleiding van het planningsproces.

De mogelijke, speciale oplossingen beginnen bij de individualisering van standaardproducten, bijvoorbeeld bij speciale kleuren of veranderde details voor montage of elektrische aansluiting. Bestaande producten en modulaire, lichttechnische systemen kunnen worden doorontwikkeld. Andere hoogvermogen- of midpower-LED's kunnen in gelijke mate worden gerealiseerd; net zoals armaturen met zelfontwikkelde lichttechniek voor Chip-on-Board-LED's. Voor compleet nieuw te ontwikkelen producten kunnen ontwerpers een beroep doen op de ervaring van ERCO in de constructie voor speciale armaturen. Op deze manier biedt ERCO zijn klanten toepassingsgerichte lichtwerktuigen met LED-technologie om optimaal te voldoen aan de gedifferentieerde vereisten in de verschillende typen projecten. Daarvoor is de totale expertise uit decennialange ervaring in architectuurverlichting beschikbaar voor de klanten.
(3980 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in de Duitse stad Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd in 55 landen actief met autonome verkooporganisaties en partners. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Overeenkomstig ontwikkeld, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com
Afbeelding 4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com
Photography: Moritz Hillebrand

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.