ERCO individual: Ny tillverkningsteknik och professionella tjänster för projektspecifika produktlösningar

ERCO individual: Ny tillverkningsteknik och professionella tjänster för projektspecifika produktlösningar  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, december 2018. Ljus - arkitekturens fjärde dimension. Och varje arkitektur är unik. Dessa statements sammanfattar ERCOs huvudprincip och beskriver samtidigt den största utmaningen som kreativa och tekniska planerare möter i sina projekt, nämligen att hitta en belysningslösning som sätter den mänskliga uppfattningsförmågan i centrum och därigenom uppfyller estetiska, tekniska och ekonomiska krav. Med en produktportfölj som omfattar närmare 10 000 olika standardprodukter kan ERCO erbjuda sina partners ett mycket omfångsrikt program. Och ändå dyker det hela tiden upp nya projekt där planerarna bryter ny mark med sina ljusidéer. Det kan bero på att användningskraven är mycket differentierade eller för att de helt enkelt vill hitta en ovanlig lösning. Med "ERCO individual" kan ERCO nu erbjuda sina kunder omfattande möjligheter att individualisera standardprodukterna och få stöd vid utvecklingen av avancerade specialarmaturer.

Specialiserad partner för kundanpassade ljusverktyg
ERCO har en lång tradition av framstående projekt med kundanpassade lösningar. Några exempel är Louvre i Paris och nyligen öppnade Louvre Abu Dhabi, Guggenheimmuseet i Bilbao, Reichstag i Berlin och New York Times Building på Manhattan.
Utgångspunkten för specifika ljuslösningar har alltid varit standardprodukternas kvalitet. Det kan t.ex. handla om visuell komfort för arbetsplatser, minimala krav på underhåll i offentliga byggnader, ljusutbyte för butikstillämpningar eller ljusteknisk precision för belysning av konst.
Flera decenniers erfarenhet av specialprodukter samt nya, generativa tillverkningsmetoder ger ERCO förmåga att på kort tid utveckla projektrelaterade ljusverktyg för krävande arkitektur. Men bakom namnet "ERCO individual" döljer sig inte bara produktkoncept. De kreativa och tekniska planerarna har även tillgång till kontaktpersoner som är specialister på olika teknikområden så att de i samverkan med ljusfabriken kan utveckla den perfekta lösningen för sina specifika belysningsuppgifter.

Ny tillverkningsteknik erbjuder flexibilitet och snabbhet
ERCO fortsätter att investera i digitalisering, nya tillverkningsmetoder och ny tillverkningsteknik. Den egna fabriken vid huvudkontoret i tyska Lüdenscheid har ett stort tillverkningsdjup och eftersom utvecklingsingenjörerna finns nära tillverkningen har ERCO förmåga att snabbt och flexibelt utveckla och tillverka kundanpassade lösningar. Nya, generativa tillverkningsmetoder som exempelvis 3D-utskrifter möjliggör ekonomiska lösningar även vid små stycktal. ERCO har ett globalt nätverk av kundrådgivare och flera decenniers erfarenhet av speciallösningar som garanterar kompetent kommunikation och stöd under hela planeringsprocessen.

Framtagning av speciallösningar börjar med att standardprodukter individualiseras med t.ex. specialfärger eller nya detaljer för montering eller elanslutning. Befintliga produkter och modulbaserade, ljustekniska system kan vidareutvecklas. Det går även att använda andra High-power LED-ljuskällor eller Mid-power LED-ljuskällor eller armaturer med egenutvecklad ljusteknik för CoB-LED-moduler. Om helt nya produkter ska utvecklas kan planerarna lita på ERCOs erfarenhet inom tillverkning av specialarmaturer. På detta vis kan ERCO erbjuda sina kunder tillämpningsanpassade ljusverktyg med LED-teknik som uppfyller alla tänkbara krav i olika projekttyper på bästa sätt. Kunden har tillgång till en samlad expertis som byggts upp under många decenniers arbete med arkitekturbelysning.
(3885 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com
3 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com
4 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com
Photography: Moritz Hillebrand

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.