ERCO Light Finder App: geïnspireerd, geavanceerd zoeken naar producten

ERCO Light Finder App: geïnspireerd, geavanceerd zoeken naar producten  [PKM_Objekt]
Lüdenscheid, 13 maart 2016. ERCO ziet digitaal licht als de vierde dimensie in de architectuur. Dat betekent dat een armatuur voor de ontwerper een werktuig is, waarmee hij de ruimte vormgeeft en modelleert. Met de nieuwe Light Finder App introduceert ERCO een intuïtieve tool voor het vinden van producten dat de lichtplanning met LED-technologie vergemakkelijkt. Bovendien wordt iedere zoekopdracht voor armaturen met visuele inspiraties en basiskennis over de op de waarneming gerichte lichtplanning verrijkt.

Gaat het om binnen of buiten, om objecten in de ruimte of aan de wand te verlichten? Is warm- of neutraalwit licht gewenst? Moet het worden gedimd? De gedetailleerde specificaties in de lichtplanning variëren per project. De Light Finder App van ERCO ondersteunt het creatieve lichtplanningsproces al vanaf het begin. Met grafieken over ruimten en toepassingen leidt de intuïtief bedienbare tool architecten, technisch ontwerpers en opdrachtgevers snel naar de optimale LED-lichtoplossing. De App is geschikt voor offlinegebruik en werkt op een iPad in het ideale geval ook in situaties wanneer er geen internet is - bijvoorbeeld op een bouwplaats.

Een inspirerende basis voor lichtplanning
Met zijn gefundeerde planningsbereik doet de Light Finder App recht aan de eisen voor een creatieve alsmede een precieze, technische architectuurbelichting. Het interactieve planningsinstrument roept met behulp van begrijpelijke, grafische weergaven circa tien criteria stapsgewijs op. De parameters strekken zich uit van fundamentele gegevens tot en met gedetailleerde specificaties: binnen- of buitenverlichting, soorten verlichting, armatuurvormen, inbouwdetails en lichtregelingen worden bijvoorbeeld gedefinieerd. In het resultaat toont een overzicht de geschikte ERCO LED-armaturen met hun technische gegevens en producteigenschappen. Daarnaast is het mogelijk om aanbestedingsdocumenten, 3D- en planningsgegevens voor lichtverdeling en beeldmateriaal te downloaden. De zoekresultaten kunnen via een eigen myERCO profiel worden opgeslagen en verzonden.

Interactieve, grafische weergaven dragen kennis over licht over
Om de vormgevingsmogelijkheden en het lichteffect van digitale ERCO armaturen te leren kennen, kan de gebruiker met een veegbeweging aanvullende informatie over uiteenlopende vraagstukken ophalen. Met een veeg naar rechts komt hij terecht in de uitgebreide fotogalerieën met ERCO verlichtingsprojecten uit alle werelddelen. Hier is zichtbaar hoe ontwerpers het betreffende vraagstuk in de praktijk hebben opgelost. Met een beweging naar links verschijnt basiskennis rondom een op de waarneming gerichte lichtplanning. Daar bieden interactieve modules verschillende oplossingen voor zijn vereisten aan. Op die manier wordt de App een kennistool met verschillende dimensies voor creatief en technisch ontwerpers, alsmede voor de lichtadviseurs van ERCO in de verkoop.


Technische gegevens
Omschrijving: ERCO Light Finder
Systeemvoorwaarden: Vereist iOS 8.0 of later. Compatibel met iPad, iPhone en iPod touch
Taal: Engels
Verkrijgbaarheid: App Store

(3168 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Of u nu onderweg bent of een adviesgesprek voert - intuïtief en direct leidt de ERCO Light Finder App u naar de perfecte lichtoplossing voor de individuele verlichtingsvereisten in de architectonische planning.

Afb.: ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Rudi Meisel
Afbeelding 2 / Download HiRes
De ERCO Light Finder App biedt naast het snel zoeken naar producten van ERCO ook inspiratie met referentiefoto's en kennis over licht - altijd op basis van de planningsvragen die de gebruikers stapsgewijs naar de gewenste lichtoplossing leiden.

Afb.: ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.