Appen Light Finder från ERCO: Inspirerande produktsökning med mervärde

Appen Light Finder från ERCO: Inspirerande produktsökning med mervärde  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, 13 mars 2016. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension. Det betyder att en armatur är ett verktyg för planeraren för att inreda och modellera rummet. Med den nya appen Light Finder lanserar ERCO ett intuitivt verktyg för produktsökning, som underlättar ljusplanering med LED-teknik. Varje sökning efter armaturer åtföljs av inspirerande bilder och baskunskap om ljusplanering anpassad efter människans uppfattningsförmåga.

Handlar det om belysning inomhus eller utomhus, eller belysning av föremål i rummet eller på väggen? Önskas varmvitt eller neutralvitt ljus, och ska det ljusregleras? Detaljkraven i ljusplaneringen varierar från projekt till projekt. Light Finder appen från ERCO understödjer den kreativa ljusplaneringsprocessen från första början. Med bilder från olika rum och användningsområden får arkitekter, tekniska planerare och byggherrar snabb vägledning i att hitta fram till den optimala LED-ljuslösningen. Appen kan användas offline och fungerar i idealfallet på en iPad även i situationer, där Internet inte är tillgängligt - till exempel på byggplatsen.

Ett inspirerande planeringsunderlag
Light Finder appen fyller anspråken på både kreativ och exakt teknisk arkitekturbelysning med hjälp av sina välunderbyggda planeringsaspekter. I den interaktiva planeringsguiden leder frågor om ca tio kriterier med hjälp av överskådliga bilder fram till en ljuslösning. Parametrarna omfattar allt från basdata till detaljerade specifikationer, till exempel del av rummet, belysningstyper, armaturformer, infällningstillbehör och ljusstyrning. Som resultat visas en översikt över passande ERCO LED-armaturer med tekniska data och andra egenskaper. Därutöver kan upphandlingsunderlag, 3D- och planeringsdata för ljusfördelning och bildmaterial laddas ned. Sökresultaten kan sparas och skickas via en privat profil på myERCO.

Interaktiva bilder förmedlar kunskap om ljus
Användaren kan svajpa fram mer information om olika frågeställningar, för att ta reda på mer om möjligheterna inom ljusdesign och ljuseffekter hos digitala armaturer från ERCO. En svajpning åt höger tar fram innehållsrika fotogallerier med belysningsprojekt från hela världen där ERCO medverkat. Här visas hur planerare löst resp. fråga i praktisk tillämpning. Genom att svepa med handen åt vänster, får användaren fram grundläggande kunskap om perceptionsorienterad ljusplanering. Där kan interaktiva moduler presentera olika lösningar för de angivna förutsättningarna. Appen fungerar alltså som ett kunskapsverktyg med olika dimensioner för kreativa och tekniska planerare och även för ERCOs ljusrådgivare i deras säljarbete.


Teknisk information
Beteckning: ERCO Light Finder
Systemkrav: iOS 8.0 eller senare. Kompatibel med iPad, iPhone och iPod touch
Språk: Engelska
Finns hos: App Store

(3186 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
På resa eller vid konsultation - intuitivt och direkt leder Light Finder appen från ERCO dig till den perfekta ljuslösningen för individuella belysningskrav i den arkitektoniska planeringen.

Bild: ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Rudi Meisel
2 / Download HiRes
Appen Light Finder från ERCO erbjuder både snabb produktsökning hos ERCO, inspiration genom foton från genomförda projekt och kunskap om ljus från ERCOs Ljusrådgivare. Alla resultat ges utifrån de krav som användaren steg för steg anger för den önskade ljuslösningen.

Bild: ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.