ERCO på Light + Building 2016: "light digital" för tekniska och kreativa planerare

ERCO på Light + Building 2016:

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, mars 2016. Årets Light + Building registrerade mer än 210 000 internationella affärsbesökare i fullbokade hallar. ERCOs mässmonter handlade om LED-tekniken och dess användning i arkitekturbelysningen under parollen "light digital". Fokus låg på ljusverktyg som nyligen lanserats, bland annat systemdownlighten Quintessence och den infällda takstrålkastaren Cantax. Mässdeltagandet visade än en gång att ERCO på ett utmärkt sätt lyckas med att förena den mest innovativa tekniken med sin mångåriga erfarenhet av belysning anpassad efter människans uppfattningsförmåga.

ERCOs mässmonter på årets Light + Building handlade helt och hållet om LED-tekniken och hur den kan användas inom arkitekturbelysningen. Raka linjer och svart-vit färgsättning symboliserade kontrasten mellan teknisk och kreativ planering. En bild på golvet med en binär kod i form av ett LED-kretskort förenade de olika områdena med varandra visuellt. På detta sätt kunde affärsbesökare av olika slag som arkitekter, ljusplanerare och elplanerare känna sig uppmärksammade i lika hög grad. Vid produktborden presenterades den senaste generationen av ljusverktyg från ERCO. Ett mock-up-rum lät besökarna uppleva ljusets briljans och precision. Ett kommunikationsforum med sittplatser välkomnade besökarna och inbjöd till att slå sig ned en stund. Praktiska exempel från belysningsvärlden och ERCO bjöd på en mängd impulser för framtida projekt. Vid en yttervägg befann sig en skämtsam opinionsundersökning om besökarnas intresseområden. Mer än 35 000 röster avgavs för bland annat områdena Work, Culture, Shop och Community.

Flexibla systemlösningar för inomhusmiljöer
Vid produktborden drog ljusverktyg för inomhusbruk till sig intresset. Armaturfamiljen Quintessence med downlights, linswallwashers och riktstrålkastare uppfyller högsta möjliga anspråk för visuella lösningar av olika slag med avseende på ljuskvalitet, visuell komfort och energieffektivitet. Med en spridningsvinkel på 90° och en cut-off på 40° skapar dessa downlights en jämn allmänbelysning även vid stora avstånd mellan armaturerna.
Den infällda takarmaturen Cantax, som finns som strålkastare, washer och wallwasher, är en vidareutveckling av strålkastaren för strömskenor, lämplig för butiker och museer. Briljant ljus, smidig riktningsjustering och många olika belysningsstyrkor möjliggör flexibel placering av strålkastare vid både lågt och högt i tak. Inbyggnadsdjupet är lågt och armaturernas yttre diskret.
Med arbetsplatsarmaturen Lucy tillhandahåller ERCO professionell LED-ljusteknik för skrivbordet, såväl på bibliotek, kontor som hemkontor. Det slutna optiska systemet ligger skyddat inuti armaturen och garanterar bländfritt ljus med god visuell komfort. Den minimalistiska designen ger flexibilitet i användningen, har ett exklusivt utseende och är intuitiv för användaren.

Exakta ljusfördelningar för utemiljöer
Även innovationerna för utomhusbruk fick ett genomgående positivt mottagande. Strålkastaren, washern och wallwashern Kona passar för ljussättning av stora byggnader och objekt med starka ljusflöden. Det runda koniska armaturhuset garanterar god visuell komfort och god avbländning.
Pollararmaturen Castor används för belysning av horisontella ytor. Ett optiskt system med en ringformad lins skapar en ljusfördelning för gångvägar och öppna ytor med en spridning på 180° resp. 360°. Eftersom optiken är dold garanteras god visuell komfort för förbipasserande och bilförare.
Den runda infällda takarmaturen Quintessence med skyddsklass IP65 möjliggör samma ljuskvalitet som inomhus även i överbyggda utemiljöer eller byggnader med höga krav på fuktskydd och dammskydd.

Vid mässans slut gav vd:n för ERCO Tim Henrik Maack en positiv sammanfattning: "Light + Building erbjuder en bra inramning för direkta samtal med tekniska och kreativa planerare. I dialogen bekräftas att möjligheterna till gestaltning i arkitekturbelysningen blir flera och mer mångsidiga med LED-ljusverktygen och att ERCO intar en ledande roll i denna förändringsprocess. Nästan alla samtalspartners nämner referensprojekt som är anmärkningsvärda med avseende på ljuskvalitet, visuell komfort eller energieffektivitet och som sätter nya standarder."

Intryck från montern - www.youtube.com/erco


(4883 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Sebastian Mayer
2 / Download HiRes
ERCO GmbH, www.erco.com, foto: Sebastian Mayer

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.