ERCO på Light+Building 2018: Ljuslösningar i tillämpningar med hållbar mässarkitektur

ERCO på Light+Building 2018: Ljuslösningar i tillämpningar med hållbar mässarkitektur  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, februari 2018. Ljus - arkitekturens fjärde dimension. Och varje arkitektur är unik. Med denna utgångspunkt kommer ERCO att skapa en helt ny och avsevärt större mässmonter på Light+Building 2018. Specifika ljuslösningar för olika tillämpningar som "Work", "Community", "Shop", "Culture" och "Contemplation" kan upplevas med ljussättningar i skala 1:1 i vår monter. Utöver en lång rad produktnyheter presenteras tillämpningar av ny teknik och tjänsten "ERCO individual" för kundanpassade produkter.

Optimala ljuslösningar för mångsidiga arkitekturprojekt
Hur kan ljus användas för att förbättra koncentrationen och uppmuntra till kommunikation? Hur förvandlas en butik till en unik shoppingupplevelse? Vilket ljus möjliggör emotionella upplevelser av konst utan att skada utställningsföremålen? Det ställs vitt skilda krav på olika belysningslösningar. Tillämpningarna blir allt mer specialiserade och kräver noggrann planering och mycket differentierade produktkoncept. I sin mässmonter på Light+Building den 18 till 23 mars 2018 i Frankfurt am Main kommer ERCO att presentera ljus i samband med olika belysningslösningar. I olika tillämpningsrum får besökarna uppleva perceptionsorienterande belysning på ett konkret sätt och rådgöra med ljusexperter. Presentationen fokuserar på de fem användningsområdena kontors- och förvaltningsbyggnader, offentliga byggnader, butiker, museer och gallerier samt kyrkobyggnader. En installation på temat "Work" visar hur ljus kan förbättra koncentrationen och befrämja kommunikationen på ett flexibelt sätt i dagens digitala kunskapssamhälle. I en ljussättning på temat "Community" samverkar scenografier bestående av bilder på flygplatser, bibliotek och möteslokaler med verkliga ljusscener som är speciellt avsedda för rum med stor takhöjd. Med en presentation på området "Shop" förtydligas samspelet mellan ljusplanering, ljussättning av produkter och shoppingupplevelsen. Två kontrasterande rumshalvor som representerar användningsområdet "Culture" visar effekten av accenter i mörka rum och wallwashing i ljusare rum. Med en stillsam plats som representerar byggprojekt i segmentet "Contemplation" demonstreras hur noggrant planerade ljushierarkier kan skapa en andaktsfull atmosfär i kyrkobyggnader.

Användningsrelaterade ljusverktyg med LED-teknik
ERCO presenterar en lång rad produktnyheter som på bästa möjliga sätt uppfyller de varierande krav som ställs vid olika tillämpningar. För arbetsplatser har de infällda takarmaturerna i den framgångsrika serien Compar kompletterats med minimalistiska pendelarmaturer med "tunable white" som följer dagsljusrytmen på kontoret. Nya Skim downlights för strömskenor möjliggör Flexible Office-planlösningar. Offentliga byggnader med stora rum drar nytta av Compar infällda armaturer med 24 LED-ljuskällor, ännu ljusstarkare Quintessence dubbelfokus-downlights, nu även med passande wallwashers, samt den helt nya strålkastarserien Stella för tillämpningar som kräver mycket stor ljusstyrka. För effektfulla ljussättningar i butiker har den beprövade, infällda strålkastaren Gimbal kompletterats med en smart version som monteras i takkanaler. Om byggnaden saknar takkanaler kan ERCO leverera ett nytt, mycket flexibelt takkanalsystem. Systemet presenteras i samspel med nya Shop-strålkastare med egenutvecklad, COB-baserad ljusteknik och Spherolit-linser samt ett stort urval av ljusspektrum och färgtemperaturer.

"ERCO individual": Ny tillverkningsteknik för det perfekta ljusverktyget
Inte ens det bredaste produktprogrammet kan täcka alla upptänkliga krav på en perceptionsorienterande belysning. Men i sådana fall är ERCO rätt partner för optimala belysningslösningar. Under namnet "ERCO individual" presenteras produktkoncept och tjänster som ger kreativa och tekniska planerare möjlighet att hitta den perfekta lösningen för specifika uppgifter i samverkan med ljusfabriken. Omfattande tillämpningskunskaper och flera decenniers erfarenhet av specialprodukter samt nya, generativa tillverkningsmetoder ger ERCO förmåga att på kort tid utveckla projektrelaterade ljusverktyg för krävande arkitektur. Ingenjörer och specialister på respektive område finns tillgängliga för rådgivning.

Hållbar mässmonter för kommunikativa ljusupplevelser
För att iscensätta alla ljusupplevelser samt nya produkter och tjänster på bästa sätt kommer ERCO att ha en betydligt större mässmonter på Light+Building. Den bygger dessutom på ett helt nytt koncept. Den nya, egenutvecklade och mycket översiktliga, modulära montern är byggd av hållbara material. Den är till stora delar återvinningsbar och är därigenom ett föredömligt exempel på tidsenlig mässarkitektur. Utöver mångsidiga ljusupplevelser och omfångsrika produktområden finns även Café Candela och informella sittgrupper som inbjuder till en stunds vila och samtal.

Light+Building 2018
Världens största mässa för ljus och fastighetsteknik
18-23 mars 2018
Frankfurt am Main
Hall 3.0 | Monter A10-11
(5658 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.