ERCO på Light + Building: 13 nya produktfamiljer med 100% LED och mängder av inspiration

ERCO på Light + Building: 13 nya produktfamiljer med 100% LED och mängder av inspiration  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid/Frankfurt am Main, april 2014. Med nästan 210 000 besökare från hela världen har Light + Building levt upp till sitt namn som den största mässan för ljus- och byggteknik. I enlighet med huvudtemat "Människa och ljus" ställde ERCO besökarna i centrum vid sin presentation av de senaste LED-ljusverktygen. Den multimediala, sammankopplade strukturen hos mässmontern understödde den centrala intentionen: att föra samman personer som inspirerar varandra.

ERCOs eget designteam hade skapat ett spel med dimensionerna för årets mässdeltagande: Montern påminde om ett gigantiskt LED-kretskort, vars komplexa kopplingar återspeglas både i grundformen och detaljerna. Mässmontern utgjorde därmed en interaktiv och öppen plats, en miljö som uppmuntrade till idéutbyten. Bland annat de totalt 13 nya produktfamiljerna och de verklighetstrogna användnings-scenarierna i "Light Box" gav impulser till diskussion. Även den centrala frågan, vad som inspirerar besökarna i arbetet, stod för en del samtalsämnen. Svaren kunde självklart ges i personliga samtal, och även anonymt på oräkneliga post-it-lappar. Parallellt försåg ERCO besökarna kontinuerligt med meddelanden om ljus och arkitektur på sociala webben. Under mässans gång utvecklades ett ständigt växande och levande inspirationsrum med en imponerande mängd teman och impulser.

Effektiva ljusverktyg för inomhusmiljöer
LED-ljusverktygen från ERCO hade satts upp på långa bord i mitten av montern. Besökarna kunde undersöka dem handgripligen och uppleva deras kraftfulla, exakta ljuseffekt. ERCO presenterade bland annat Skim, en infälld takarmatur, som förenar de högsta kraven på effektivitet med ett attraktivt pris. Skim utgör därmed det perfekta ljusverktyget för en kostnadseffektiv början till kontors- och allmänbelysning. En kombination av god visuell komfort och särskilt lågt inbyggnadsdjup erbjuds av Compact LED. Denna infällda takarmatur passar framför allt för belysning av bord och kommunikationsytor på kontor, i förvaltningsbyggnader eller affärslokaler. Strålkastare, wallwashers och tak-washers i produktfamiljen Pantrac tillhandahåller jämn vertikal belysning av väggar i en arketypiskt kubisk design. Ett alternativ till detta erbjuds av den infällda armaturen Quadra, vars effektiva ljusteknik möjliggör osedvanligt stora armaturavstånd för wallwashers med upp till 1,5 gånger avståndet till väggen. Den nya golv-washern XS smälter in perfekt i arkitekturen tack vare det mycket lilla formatet och ger orientering i genomgångsutrymmen.

Magiskt ljus för ljussättning
ERCO visar dessutom tre fullständigt omarbetade produktfamiljer, som passar särskilt bra i butikslokaler och utställningar: Med sin minimalistiska, cylindriska design iscensätter Parscan varje objekt på ett individuellt sätt. Pollux belyser bilder och produkter med en väl avgränsad ljuskägla tack vare bildmaskningen. En alltiallo för butiker, gallerier och museer hittar man i armaturserien Optec. Den möjliggör förutom kontrastrik accentuering och en skarpt avgränsad ljuskägla även jämn bred belysning av utställningsföremål och väggar.

Höjdpunkter för utomhusmiljöer
Med Tesis LED infällda markarmaturer presenterar ERCO på Light + Building den beprövade armaturserien, utökad med högeffektiv LED-teknik och god komfort genom ett lågt inbyggnadsdjup. Programmet innehåller både wallwashers, riktstrålkastare och uplights, till exempel för belysning av träd. Den utanpåliggande armaturen Compact LED förenar briljant ljus med robustheten hos en utomhusarmatur. Den erbjuder en perfekt lösning för befintliga byggnader när belysningen inte ska integreras i taket. Särskilt höga väggar och byggnader kan belysas effektivt med den ljusstarka utomhusarmaturen Lightscan som ger mycket höga ljusflöden. Nyheterna för pollararmaturerna Midipoll och Panorama, som tack vare "Dark Sky"-tekniken ger effektiv belysning av öppna platser och vägar utan spill-ljus uppåt.

ERCOs vd Tim Henrik Maack visade sig nöjd med deltagandet i Light + Building: "Mässmontern gjorde ljuset märkbart för alla sinnen och var lika inspirerande för ERCO som för besökarna. Vi gläder oss åt att vi kunnat sänka energianvändningen ännu mer tack vare mycket effektiva LED-armaturer, och det understryker den stora potentialen hos denna teknik", sammanfattar Maack.

(4903 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
ERCO presenterade en rad innovativa LED-ljusverktyg på mässan Light + Building 2014 i Frankfurt - med hjälp av ett nyskapande och interaktivt monterkoncept.
Foto: ERCO

2 / Download HiRes
Intryck som man minns: Med frågan "What inspires you?" bjöd ERCO in mässbesökarna att sätta upp sina personliga inspirationskällor i montern.
Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.