LED-tekniken och dess användning: ERCO på Light + Building 2016

LED-tekniken och dess användning: ERCO på Light + Building 2016  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, mars 2016. ERCOs mässmonter på årets Light + Building handlar helt och hållet om LED-tekniken och hur den används inom arkitekturbelysningen. Fokus i presentationen ligger på den senaste generationen av ljusverktyg, som ERCO lanserade på marknaden 1 januari 2016. Liksom under föregående år sätter ERCO nya standarder med sina produktinnovationer, särskilt ifråga om visuell komfort och energieffektivitet. Det förbättrar möjligheterna för kvalitativ ljusplanering, och det är detta som ERCO förmedlar i sin mässmonter i både tekniskt och kreativt avseende. Spänningsfältet mellan teknik och gestaltning avgör mässmonterns utformning - med en rätlinjig estetik i svart och vitt.

LED-tekniken har på några få år etablerat sig som en fundamental teknik inom arkitekturbelysningen, och tack vare den ständiga tekniska utvecklingen kommer den att vinna allt större betydelse. Som första tillverkare av konventionella armaturer ställde ERCO om hela sitt produktsortiment till LED-teknik redan i början av 2015. Tack vare egen utveckling och tillverkning kan ljusfabriken uppvisa ett mycket högt innovationstempo. Den 1 januari 2016 lanserade ERCO sin senaste generation av ljusverktyg på marknaden, och sätter därmed återigen nya standarder för visuell komfort och energieffektivitet. ERCOs mässmonter på årets Light + Building, med mottot "light digital", erbjuder planerare ett tillfälle att titta närmare på de senaste produktinnovationerna från ERCO och diskutera professionella ljusfrågor med ERCOs ljusrådgivare.

Planering och formgivning med digitalt ljus
ERCO vänder sig till både tekniska och kreativa planerare med sina ljusverktyg. Innehållet i ERCOs nya mässmonter åskådliggör polariteten mellan teknik och användning, vilket uttrycks i en svart-vit estetik. Ett område som går i vitt ägnas åt tekniska frågor. Här presenteras ERCOs senaste armaturer på produktbord. Det kompletteras av en mock-up-del där besökarna får möjlighet att uppleva ljusverkan från ERCOs innovationer och få kompletterande planeringsinformation genom projicerade bilder. Den svarta delen av montern ger på olika sätt inspiration till hur armaturerna kan användas och främjar samtal om professionell belysning. Där finns även ett kommunikationsforum med multimediavägg. Sittplatser och bord bjuder in till att slå sig ned, och parallellt visas specifika ljuslösningar från ERCO inom tillämpningsområdena Work, Shop, Culture och Community.

Binärkod i form av ett LED-kretskort
Optiskt förenas det vita och det svarta området med en bild på golvet som täcker en stor del av monterns yta. Dess form motsvarar ett LED-kretskort, och består samtidigt av en binär kod av nollor och ettor. På ett symboliskt sätt står det för digital sammankoppling och de dataströmmar som den för med sig. Den syftar på parollen "light digital" och på anknytningen mellan LED-tekniken och dess användning inom arkitekturbelysningen.

Vad arbetar du med?
Utanför ERCOs monter väntar en liten skämtsam kundundersökning på besökarna. Här bjuds på sötsaker i godisautomater för att registrera de professionella besökarnas verksamhetsområden. Alla planerare bjuds in att ta sig något ur den automat som bäst beskriver vars och ens arbetsområde - för att visa andra vilken typ av projekt man föredrar.

(3679 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
light digital - ERCOs mässmonter på Light + Building 2016
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
En bild med binärkod i form av ett LED-kretskort
Copyright: ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.