Distinkt linje för högkvalitativa ljuskoncept för kontor: ERCO Compar-armaturer för strömskenor

Distinkt linje för högkvalitativa ljuskoncept för kontor: ERCO Compar-armaturer för strömskenor  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, augusti 2019. Idag är flexibilitet mycket viktigt såväl hos representativa kontor som hos administrationsbyggnader. Strömskenor som infrastruktur i kombination med armaturer som de nya Compar-armaturerna för strömskenor, det är den perfekta lösningen för normuppfyllande och flexibel belysning på kontoret. Här övertygar Compar inte bara med ljuskvalitet och energieffektivitet utan också med sin mycket distinkta design med raka linjer - och med tekniska ljuspunkter som styrningen per Casambi Bluetooth som erbjuds som tillval.

Kontorets arkitektur är en viktig imagefaktor för moderna företag och arbetsgivare. Dagens och morgondagens talanger är engagerade och flexibla - men lokalernas förutsättningar måste stämma, såväl ergonomiskt som estetiskt. Därför letar arkitekter och kontorsinredare, speciellt för anspråksfulla byggherrars räkning, efter nya gestaltningsidéer bortom standarder som rastertak och ljusrörsarmaturer. Det kan vara energieffektiva nybyggnationer med aktiverade betongtak eller industriloft som inretts enligt kulturminnesskydd: Flexibla, strömskenebaserade belysningssystem som de nya Compar-armaturerna för strömskenor från ERCO visar sin fulla potential i sådana kreativa och individuella kontorskoncept. De erbjuder normuppfyllande och ergonomiskt ljus med hög visuell komfort för kontorsarbetet, ett stort urval av karakteristik för att fördela ljuset differentierat i rummet samt diverse kombinationer med armaturhus- och reflektorfärger som kan anpassas till miljön.

Ny layout, nytt ljus
När kontorslayouten förändras så anpassas belysningsanläggningar med Compar-armaturer för strömskenor enkelt till förändringen: Armaturerna kan när som helst riktas in, förskjutas eller kompletteras på nytt - utan verktyg. Här passar det bra att Compar-armaturer för strömskenor erbjuds med den förmodligen mest intuitiva formen av styrning som tillval: Trådlöst över Bluetooth med den för ERCO anpassade Casambi-appen på surfplattor och Smartphone-telefoner.

Ljustekniken som behövs till detta samt driftdonet sitter i ett kompakt, lågt och fyrkantigt armaturhus hos Compar för strömskenor. De distinkta linjerna och eleganta proportionerna gör att Compar blir till en högkvalitativ teknisk detalj i varje miljö. Varje armatur innehåller två linjära ljusinsatser med vardera tre celler, precis som hos Compar infällda takarmaturer: Även ljuskoncept med olika monteringstyper kan därför genomgående utrustas tekniskt med Compar-serien.

Komplett ljusteknisk modul
Den systematiska ansatsen som genererar en mängd belysningsverktyg baserat på en grundform är något som är typiskt för Compar och ERCO: Även Compar för strömskenor erbjuder därför två olika effekttal hos en konstruktion och valet mellan ljusfördelningarna oval flood (40° x 85°), oval wide flood (90° x 55°), wide flood (60°), extra wide flood (80°) och wallwash. Här uppfyller framför allt karakteristikerna oval wide flood samt wide flood med ett UGR <19 kraven på normuppfyllande belysning för kontorsarbetsplatser. Den högeffektiva LED-optikens effekt och ljusfördelning ger möjlighet till lönsamma armaturavstånd. De axialsymmetriska ljusfördelningarna oval flood och oval wide flood kan riktas in flexibelt enligt kontorslayouten för armaturerna är monterade på strömskeneadaptern så att de kan vridas i 360°. Oberoende av karakteristiken sörjer avbländningsrastret för en påtagligt hög visuell komfort med en Cut-off på 40°.

En design, många tillval
Hos Compar för strömskenor kan planerare och användare dessutom välja mellan de tre armaturhusfärgerna svart, vit och silver samt mellan avbländningsraster i högblankt silver eller mattsvart. 10 000 andra armaturhusfärger samt speciella färger för avbländningsraster, t.ex. koppar, är möjliga vid förfrågan via tjänsten "ERCO individual". Vid sidan av de redan nämnda Casambi-driftdonen erbjuds Compar även som omkopplingsbar och regleringsbar med extra potentiometer på armaturhuset eller med DALI-driftdon. Till Compar-armaturer för strömskenorerbjuder ERCO sex olika ljusfärger, från varmvitt till neutralvitt, och 3000K och 4000K (Ra 82) liksom 2700K, 3000K, 3500K och 4000K (Ra 92). Denna variationsbredd, som blir möjlig tack vare ERCO armatursystematik, gör Compar för strömskenor till ett av de mest mångsidiga och flexibla instrumenten för estetisk och framtidssäker belysning på kontor.


Tekniska egenskaper
ERCO linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Oval flood (40° x 85°), Oval wide flood (90° x 55°), Wide flood (60°), Extra wide flood (80°), Wallwash
ERCO LED-modul: High-Power-LED på kretskort med metallkärna
Ljusfärger: 3000K och 4000K (Ra 82) liksom 2700K, 3000K, 3500K och 4000K (Ra 92)
Avbländningsraster: plast, silver eller svart
Armaturhus: aluminium, färger: Vitt, svart, silver
Montering: med 3-fasadapter på ERCO strömskenor
Driftdon: omkopplingsbart, regleringsbart med potentiometer, DALI, Bluetooth/Casambi
(5652 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
ompar-armaturer för strömskenor är den flexibla och mångsidiga lösningen från ERCO för högkvalitativa kontorsbelysningskoncept.

© ERCO GmbH, www.erco.com
Visualisering: Electric Gobo
2 / Download HiRes
ERCO Compar-armaturer för strömskenor

© ERCO GmbH, www.erco.com
3 / Download HiRes
Tjänsten "ERCO individual" erbjuder omfattande möjligheter att individualisera Compar-armaturer för strömskenor, bland annat med fler ljus- och armaturfärger.

© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.