Linjär estetik med ännu högre prestanda: Compar infällda takarmaturer med 24 LED-ljuskällor och upp till 9840 lumen från ERCO

Linjär estetik med ännu högre prestanda: Compar infällda takarmaturer med 24 LED-ljuskällor och upp till 9840 lumen från ERCO  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, september 2018. Compar systemets infällda armaturer från ERCO har möjliggjort nya ljusfördelningar i en uttrycksfull, linjär armaturform som hittills varit bundna till runda eller kvadratiska takutskärningar. Nu öppnas nya användnings- och uttrycksmöjligheter i kontor, offentliga byggnader, restauranger och museer. Nu kompletterar ERCO sitt sortiment ytterligare: Till varianterna med 3, 6 eller 12 LED-ljuskällor tillkommer nya utföranden med 24 LED-ljuskällor på upp till 9840 lumen för rum med mycket stor takhöjd och andra miljöer som kräver extra stort ljusflöde.

Kompletteringen i det övre effektintervallet gör Compar systemets infällda armaturer ännu mer mångsidiga. Dessa linjära ljusverktyg har redan tidigare kunnat användas för tekniskt och estetiskt konsekventa belysningskoncept i lokaler med varierande funktioner och användningssätt. Det kan t.ex. handla om representativa foajéer, hisslobbyer, kommunikationsytor och personalmatsalar liksom hörsalar, konferensrum och gruppkontor. Nu kan planerarna dessutom belysa rum med mycket stor takhöjd i exempelvis stora offentliga byggnader tack vare de nya Compar infällda armaturerna med 24 LED-ljuskällor och ljusflöden upp till 9840lm. Det betyder att dessa LED-armaturer nu kan användas för dimensioner som tidigare varit förbehållna konventionella ljuskällor som t.ex. 150W urladdningslampor.

Verkningsgrad i ny storleksordning
Compar infällda takarmaturer på 76W nästan halverar anslutningseffekten och därmed även energianvändningen. Dessa framsteg möjliggörs med moderna High-power LED i kombination med högeffektiv kollimatoroptik från ERCO. Compar seriens linjära ljusteknik erbjuder inte bara enastående verkningsgrad och utmärkt visuell komfort. Armaturerna finns även med olika downlight-ljusfördelningar. På modeller med 24 LED-ljuskällor går det att välja mellan de rotationssymmetriska ljusfördelningarna wide flood (spridningsvinkel ca 60°) och extra wide flood (spridningsvinkel ca 85°) samt de axialsymmetriska ljusfördelningarna oval flood (spridningsvinkel ca 35° x 85°) och oval wide flood (spridningsvinkel ca 90° x 55°).

Extra wide flood för extra kostnadseffektivt ljus
Extra wide flood är en speciell ljusfördelning som i ERCO armatursystematik alltid står för ekonomisk allmänbelysning i förening med hög visuell komfort. Compar downlights med ljusfördelningen extra wide flood har en spridningsvinkel på ca 80° som möjliggör mycket stora armaturavstånd. Med de nya, ljusstarka modellerna går det även att belysa rum med ovanliga dimensioner på ett jämnt och bekvämt sätt - med färre antal armaturer och därmed även till lägre kostnader.

Stark arbetsbelysning som uppfyller gällande standarder
Compar-armaturer med wide flood och oval wide flood uppfyller kraven för visuell komfort och avbländning på arbetsplatser enligt DIN EN 12464. Det betyder att de är lämpliga för belysning av kontor och andra arbetslokaler med synuppgifter som kräver både hög belysningsstyrka och bra avbländning. För att möjliggöra differentierad planering kan Compar med 24 LED-ljuskällor fås med två nivåer för ljusflöde och effekttal: 5400lm vid 48W eller 9840lm vid 76W.

Slank och mångsidig
Även Compar i den nya storleken har en armaturbredd på endast 62mm. Aluminiumhuset är 780mm långt, behöver ett inbyggnadsdjup på bara 100mm samt monteras snabbt och enkelt. Som ett alternativ till utanpåliggande infällningstillbehör som är standard finns även ramar för slätt infälld montering som tillbehör. Bländskyddsraster i silver eller svart ger planerarna möjlighet att perfekt matcha Compar armaturernas utseende till arkitekturen och takets utformning. ERCO erbjuder ljusfärgerna varmvitt 3000K och neutralvitt 4000K (Ra≥80) samt på begäran även varmvitt 2700K och neutralvitt 4000K (Ra≥90). Driftdonen finns i modeller med on/off, som är reglerbara med dämpteknik samt DALI-kompatibla driftdon.

Det utökade systemet befäster Compar systemets roll som högpresterande armaturer för linjär estetik i ERCO program. Dessa armaturer är ett välkommet alternativ till både runda och kvadratiska downlights i alla takintegrerade ljuslösningar och även för konventionella lysrörsarmaturer för arbetsplatsbelysning.

Tekniska egenskaper
ERCO linssystem: Kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Wide flood, extra wide flood, oval flood, oval wide flood
ERCO LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: Varmvitt 3000K, neutralvitt 4000K (Ra≥80), 
på förfrågan: Varmvitt 2700K, neutralvitt 4000K (Ra≥90)
Bländskyddsraster: Plast, silver eller svart
Armaturhus: Aluminium
Montering: Med inbyggnadsram av plast, utanpåliggande eller slätt infälld (tillbehör).
Driftdon: On/off, reglerbar (bakkantsdämpning) eller DALI
(5510 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Compar-systemet med 24 LED-ljuskällor befäster sin roll som högpresterande armaturer för linjär estetik i ERCO program. Två effekttal och fyra olika downlight-ljusfördelningar finns tillgängliga.

© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
De nya infällda takarmaturerna med 24 LED-ljuskällor ger Compar-systemet höga ljusflöden. Med upp till 9840lm kan de användas för horisontella belysningstillämpningar i rum med mycket stor takhöjd.

© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.