ERCO - Service - Persberichten - Architectonische wallwasher: ERCO Quadra en Compact LED -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Architectonische wallwasher: ERCO Quadra en Compact LED

Architectonische wallwasher: ERCO Quadra en Compact LED  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, maart 2014. Kantoorgebouwen moeten voldoen aan hoge eisen betreffende functionaliteit en efficiency. Ook plaatsen naast het individuele kantoor of de conferentieruimte waar geconcentreerd wordt gewerkt - bijvoorbeeld de gang als verbindend of de foyer als open ruimte-element - herbergen uitdagingen bij de architectonische planning. De juiste verlichting ondersteunt de gebruiker om de ruimte intuïtief te begrijpen. Met de programma-uitbreidingen van de productfamilies Quadra en Compact LED met lens-wallwashers en dubbele wallwashers biedt ERCO nu nog efficiëntere lichtwerktuigen voor een gedifferentieerde architectuurbelichting. Door hun zeer geringe inbouwdiepte zijn ze het flexibele product voor iedere bouwsituatie.

De verlichting van verticale vlakken heeft voor de ruimtelijke waarneming een doorslaggevende betekenis: voor de kijker ontsluiten daardoor de vorm en dimensie van een ruimte. Gelijkmatig verlichte wanden laten bovendien de volledige ruimte een lichte indruk maken en zelf schijnen ze tegelijkertijd bijna immaterieel en licht te zijn. Daarnaast heeft dit soort verlichting door de lichte waarneming van verticale vlakken een uiterst gering stroomverbruik. Nu heeft ERCO twee beproefde programma's met plafondinbouwarmaturen voor wallwashing doorontwikkeld. Quadra en Compact LED, tot dusver verkrijgbaar met de lichtverdelingen wide flood en oval flood, openen met efficiënte varianten nieuwe wegen in de verticale verlichting: als lens-wallwasher zorgen ze voor een zeer gelijkmatige wandverlichting, als dubbele wallwasher zijn ze in het bijzonder geschikt voor de verlichting van parallelle wanden, bijvoorbeeld in gangen.

Quadra en Compact LED: efficiënt en architectonisch.
Met name in hallen en smalle gangen is de spagaat tussen architectuurenscenering en optimaal visual comfort een uitdaging. De nieuwe lichtverdelingen van Quadra en Compact LED bieden de planner de mogelijkheid om lichtconcepten die voor de gebruiker tot hun recht komen, energiezuinig om te zetten: uit het plafond zorgen de bescheiden, elegante inbouwarmaturen op subtiele wijze voor een efficiënte verlichting met goede anti-verblinding. De gelijkmatige lichtverdeling van het lenzensysteem van optisch polymeer zorgt voor een precieze, extreem gelijkmatige wallwashing die een optimale situatie creëert. Doordat de diffuse reflectie het plafond en de vloer oplicht, worden de architectonische kwaliteiten van de ruimte, alsmede de eigenschappen van de wandoppervlakken geaccentueerd. De hoge mate van anti-verblinding van de armaturen maakt een optimaal visual comfort mogelijk.

Innovatieve lichttechniek en functioneel design voor de perfecte wallwashing
De combinatie van spaarzaamheid en visual comfort hebben Quadra en Compact LED verkregen dankzij hun intelligent lichttechnisch systeem waarin de collimator en de Spherolit-lens tot één element worden samengevoegd. Dit efficiënte concept zorgt met een gelijkmatige en brede lichtverdeling voor nog meer efficiency: met armatuurafstanden van max. de 1,5-voudige wandafstand maken de compacte lichtwerktuigen bovengemiddelde asrasters mogelijk. En niet op de laatste plaats overtuigen de lichtwerktuigen in het bouwproces met hun zeer geringe inbouwdiepte, waardoor ze ook in bijzonder krappe situaties kunnen worden ingezet.

Technische eigenschappen van Quadra en Compact LED

ERCO lenzensysteem: optisch polymeer
Lichtverdelingen: wide flood, oval flood, wallwash, double wallwash
ERCO LED-module: hoogvermogen-LED's op printplaat met metalen kern,
lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000K - 4000K
Huis: aluminiumgietwerk, als koelelement uitgevoerd
Bedrijfsapparaat: schakelbaar, fasendimbaar of DALI dimbaar

(3794 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
 
Afbeelding 2 / Download HiRes
Als wallwasher of dubbele wallwasher zorgt Quadra voor een perfect gelijkmatige verlichting van verticale wanden.
Foto: ERCO
Afbeelding 3 / Download HiRes
 
Afbeelding 4 / Download HiRes
 
Afbeelding 5 / Download HiRes
Compact, elegant en energiezuinig - door de nieuwe lichttechniek is Compact LED een efficiënt lichtwerktuig voor een gedifferentieerde lichtplanning.
Foto: ERCO
Afbeelding 6 / Download HiRes
Door hun zeer geringe inbouwdiepte en het goede visual comfort zijn de inbouwbreedstralers Quadra en Compact LED een energiezuinige oplossing voor kantoren en bestuursgebouwen.
Foto: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming