Arkitektoniska wallwashers: ERCOs Quadra och Compact LED

Arkitektoniska wallwashers:  ERCOs Quadra och Compact LED  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, mars 2014. Kontorsbyggnader måste uppfylla höga krav på funktionalitet och effektivitet. Även utanför de typiska arbetsplatserna på kontorsrummet eller konferenslokalen - till exempel i trapphuset eller foajén som öppet rumselement - finns utmaningar vid den arkitektoniska planeringen. Rätt belysning hjälper användaren att uppfatta rummet intuitivt. Med programutökningen i produktfamiljerna Quadra och Compact LED med lins-wallwashers och dubbel-wallwashers, erbjuder ERCO nu även mer kraftfulla ljusverktyg för en differentierad arkitekturbelysning. Det mycket låga inbyggnadsdjupet gör dem till en flexibel produkt för varje byggsituation.

Belysningen av vertikala ytor har avgörande betydelse för den rumsliga varseblivningen genom att den avslöjar form och dimension hos ett rum för betraktaren. Jämnt belysta väggar får dessutom hela rummet att verka ljusare och ger samtidigt ett nästan immateriellt och lätt intryck. Dessutom är denna typ av belysning extremt energieffektiv genom att vertikala ytor förefaller ljusare. Nu har ERCO vidareutvecklat två beprövade program för infällda takarmaturer för bred väggbelysning. Quadra och Compact LED, som hittills funnits med ljusfördelningarna wide flood och oval flood, öppnar nya möjligheter inom den vertikala belysningen med hjälp av ljusstarka modeller: Som lins-wallwashers tillhandahåller de mycket jämn väggbelysning, som dubbelwallwashers passar de särskilt bra för belysning av parallella väggar, till exempel i korridorer.

Quadra och Compact LED - effektiva och arkitektoniska.
Särskilt i entréer och smala korridorer är det en utmaning att både ljussätta arkitekturen och uppnå bästa möjliga visuella komfort. De nya ljusfördelningarna från Quadra och Compact LED erbjuder ljusplaneraren en möjlighet att förverkliga användarvänliga ljuskoncept på ett kostnadseffektivt sätt: Från taket skapar de återhållna, eleganta, infällda armaturerna på ett subtilt sätt en väl avbländad och effektiv belysning. Den jämna ljusfördelningen i linssystemet av optisk polymer ger en exakt och utomordentligt jämn bred väggbelysning. Genom att den diffusa reflexionen ger ljusare tak och väggar, framhävs de arkitektoniska kvaliteterna i rummet och väggarnas ytstruktur. Armaturernas goda avbländning möjliggör perfekt visuell komfort.

Innovativ ljusteknik och funktionell design för perfekt bred väggbelysning
Quadra och Compact LED lyckas förena kostnadseffektivitet och visuell komfort tack vare det intelligenta ljustekniska systemet, där kollimatorn och Spherolit-linsen sammanförs till en enda enhet. Denna utformning ger ännu större effektivitet tillsammans med en jämn och bred ljusfördelning. Med armaturavstånd på upp till en och en halv gånger väggavståndet, möjliggör de kompakta ljusverktygen större c-c avstånd än genomsnittet. Inte minst imponerar dessa ljusverktyg under byggprocessen med extra lågt inbyggnadsdjup, vilket innebär att de kan användas även i lägen med utrymmesbrist.

Tekniska egenskaper för Quadra och Compact LED

ERCOs linssystem: optisk polymer
Ljusfördelningar: wide flood, oval flood, wallwash, dubbel wallwash
ERCOs LED-modul: högeffekt-LED på kretskort med metallkärna,
ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K - 4000K
Hölje: aluminiumgjutgods, formad som kylkropp
Driftdon: omkopplingsbar, reglerbar med dämpteknik eller DALI

(3832 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
 
2 / Download HiRes
Som wallwasher eller dubbelwallwasher tillhandahåller Quadra
perfekt jämn belysning av vertikala väggar.
Foto: ERCO
3 / Download HiRes
 
4 / Download HiRes
 
5 / Download HiRes
Kompakt, elegant och kostnadseffektiv - den nya ljustekniken gör
Compact LED till ett kraftfullt ljusverktyg för en differentierad ljusplanering.
Foto: ERCO
6 / Download HiRes
Genom mycket lågt infällningsdjup och god visuell komfort är infällda wallwashers Quadra och Compact LED en kostnadseffektiv lösning för kontor och förvaltning.
Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.