Kompakt effekt med attraktiv twist: Oseris strålkastare från ERCO

Kompakt effekt med attraktiv twist: Oseris strålkastare från ERCO  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, maj 2017. Den nya familjen Oseris tillför en ny funktion i strålkastarprogrammet från ERCO. Oseris är den enda armaturen med den karakteristiska svängleden, som utgör en del av armaturhusets halvklotsform. Det ser inte bara tilltalande ut, utan har även fördelar vid användningen. Oseris' digitala ljusteknik drar fördel av den höga standarden i armatursystematiken hos ERCO - med många effekttal och ljusfördelningar för kreativa planerare och användare.

Uttrycksfulla ljuskoncept för detaljhandeln, men även för små gallerier och prestigefulla bostadshus har något gemensamt: De behöver ljusverktyg som har en särpräglad och självständig produktdesign, ett kompakt format och möjlighet att fylla olika uppgifter i ljuskonceptet. För sådana användningsområden - från specialiserade museer till trendmedvetna modebutiker - har ERCO utvecklat den nya strålkastarfamiljen Oseris för montering på strömskena.

Smart svängled
Oseris är ett genialt koncept som berikar den digitala belysningen med sin svängled, som i form av en snedskärning är perfekt integrerad i det halvklotformiga armaturhuset. En idé som känns bekant för erfarna ljusplanerare - den fanns redan före omställningen till LED-teknik som karakteristisk egenskap i den framgångsrika strålkastaren Oseris. Inte bara estetiskt, utan även funktionellt erbjuder denna designlösning så avgörande fördelar, att den förtjänar att komma till nytta igen. Därför tog utvecklarna på ERCO upp den igen när de gjorde om familjen Oseris till LED-armaturer. Ledens konstruktion bidrar till att strålkastaren kan riktas exakt och vridas på stället. Det sparar dyrbart utrymme, när det finns begränsad rörelsefrihet i till exempel takkanaler eller skyltfönster ska ljussättas på ett kreativt sätt.

Exklusiv ljusteknik med system
Oseris strålkastare har den typiska optiken med kollimatorer och sex utbytbara Spherolit-linser. Den utvecklas och tillverkas av ERCO i enlighet med den armatursystematik som ERCO alltid tillämpar. Det ger överlägsen ljuskvalitet och energieffektivitet, och erbjuder även mycket god flexibilitet - med inte mindre än sju olika ljusfördelningar. Nu finns det fem olika rotationssymmetriska ljusfördelningar från narrow spot till den bredstrålande ljusfördelningen extra wide flood. Tack vare denna helt nya ljusfördelning med nära 80° kan Oseris washers placerade i glest rastermönster användas för effektiv allmänbelysning - med full bländningskontroll. Utöver dem finns de axial- resp. asymmetriska ljusfördelningarna oval flood och wallwash för perfekt jämn vertikal belysning. Armaturhuset av gjuten aluminium ger bästa möjliga värmehantering och därmed lång livslängd hos LED.

Verktyg för differentierade ljuskoncept
Utöver de olika ljusfördelningarna erbjuder familjen Oseris fler varianter genom två storlekar med två effekttal vardera. För varje användning finns alltså en strålkastare med passande ljusflöde. Vid särskilda krav kan den redan goda visuella komforten ökas ytterligare genom tillbehöret Snoot. ERCO transadapter används som armaturhus för driftdonen - kan väljas med on/off, fasreglering eller ljusreglering via DALI. Strålkastarna, som kan regleras externt med dimmer (bakkantsdämpning), har dessutom en integrerad potentiometer för ljusreglering från 1% till 100% - perfekt för att finslipa differentierade ljuskoncept.


Tekniska egenskaper
Linssystem från ERCO: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer, ljusfördelningar: narrow spot, spot, flood, wide flood, extra wide flood, oval flood, wallwash
LED-modul från ERCO: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K resp. 4000K
Armaturhus: Gjuten aluminium, pulverlackerat, vitt, svart, silver
Adapter: ERCO transadapter för strömskenor
Driftdon: On/off, reglerbar med dämpteknik eller DALI
(4388 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i den tyska staden Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet i 55 länder världen över med självständiga säljorganisationer och partners. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. I enlighet med detta utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Oseris utgör genom sin svängled en visuellt attraktiv detalj och ger framför allt ett funktionellt mervärde: Särskilt på museer och i butiker ges konkreta fördelar av den fina och utrymmesbesparande inställbarheten i strålkastare från ERCO.

© ERCO GmbH, www.erco.com
2 / Download HiRes
Familjen Oseris erbjuder förutom sju ljusfördelningar ytterligare frihetsgrader genom två storlekar med två effekttal vardera. För varje användning finns alltså en strålkastare med passande ljusflöde.

© ERCO GmbH, www.erco.com

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.