ERCOs släpljuswallwasher Lightgap: Accentuering av väggar och väggstrukturer

ERCOs släpljuswallwasher Lightgap: Accentuering av väggar och väggstrukturer  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, januari 2015. Karaktären hos inomhusmiljöer präglas inte minst av beskaffenheten hos byggmaterialen, oavsett om det handlar om putsade väggar, historiskt tegel eller råbetong. Med den nya släpljuswallwashern Lightgap erbjuder ERCO ett innovativt LED-ljusverktyg för kvalitativ ljusplanering. Denna infällda takarmatur framhäver på ett mycket påtagligt sätt de allra finaste ytstrukturer och texturer genom sin linjära ljusfördelning. Med precision och jämnhet håller det nya ljusverktyget vad ERCOs ledmotiv "light digital" lovar.

Vertikal belysning är en av de starka sidorna i ERCOs ljusportfölj och står för flera funktioner i den kvalitativa ljusplaneringen: Bred väggbelysning definierar arkitekturen och får rummet att verka generöst och rymligt. Den underlättar dessutom den rumsliga orienteringen och skapar en god och bländfri visuell komfort. Målinriktad användning av ljus på vertikala ytor passar även för att ge ett rum en helt ny framtoning: Den jämna breda belysningen av väggar med släta ytstrukturer ger till exempel rummet en lätt och mjuk karaktär. Å andra sidan kan släpljus på väggen göra intryck genom att framhäva material och texturer. På det sättet kompletterar och förstärker det immateriella byggmaterialet ljus olika arkitekturkoncept på restauranger och i hotellfoajéer, och skapar en ojämförlig och inspirerande atmosfär.

Modellering med ljus
LED-släpljuswallwashern Lightgap från ERCO synliggör de finaste strukturerna i trä, betong eller natursten, ljussätter råa ytor och skapar kontrastrika utmanande ljus- och skuggeffekter. Detta linjära LED-ljusverktyg belyser vertikala ytor från taket och smälter tack vare sitt låga infällningsmått in i varje rumskoncept på ett nästan osynligt sätt. Genom den asymmetriska ljusfördelningen ger Lightgap även vid placering tio cm från väggen en imponerande jämn väggbelysning. Tack vare ERCOs systemdesign kan bred väggbelysning med Lightgap bekvämt anpassas till olika rumsdimensioner: Med tre olika längder, 30, 90 och 180cm, kan den rampmonteras utan skarvar längs väggar av olika längd för en oklanderligt jämn bred belysning. Armaturen är även svängbar upp till en inställningsvinkel på tio grader i båda riktningarna, så att bästa möjliga riktningsjustering av armaturerna kan garanteras även vid ojämna takytor.

Effektiv LED-ljusteknik
Som specialform av vertikal belysning kräver släpljuset en linjär ljuskälla. Följaktligen är de LED-kretskort som ERCO tillverkar för släpljus-wallwashing utformade som band. Den energieffektiva och effektstarka LED-ljustekniken kan användas även i släpljuswallwashern Lightgap med hjälp av patenterad Spherolit-linsteknik. De datorberäknade Spheroliterna på linsen möjliggör exakt styrning av de ljustekniska egenskaperna, som är absolut nödvändiga för denna ovanliga typ av belysning.

Tekniska egenskaper hos Lightgap
ERCOs linssystem: Spherolit-lins
Ljusfördelningar: Släpljuswallwasher
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna,
ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000-4000K
Driftdon: 3-fasadapter eller DALI-reglerbart
(3598 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
 
2 / Download HiRes
Den nya LED-släpljuswallwashern Lightgap framhäver ytstrukturen hos arkitekturmaterial på ett nästintill skulpturalt sätt. Foto: ERCO
3 / Download HiRes
LED-ljus för blickfång: Även de finaste materialstrukturer mejslas fram knivskarpt av släpljuset från Lightgap. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.