ERCOs LED-konturstrålkastare - väcker konsten till liv

ERCOs LED-konturstrålkastare - väcker konsten till liv  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, mars 2014. En målning som verkar vara självlysande kan inte bara tillskrivas konstnären. Detta kan även bero på samspelet mellan färgerna och ljuset, som riktar uppmärksamheten på tavlor i utställningar. Med sin mångåriga erfarenhet inom området museibelysning utvecklar ERCO mycket exakta LED-konturstrålkastare, som låter konstverken framstå på ett nästan magiskt sätt med hjälp av ljuskäglor anpassade efter tavlans konturer. Den senaste generationen fyller alla tänkbara önskemål om visuell briljans tack vare den allra nyaste LED-tekniken.

Konturstrålkastare är konstruerade för att framhäva tavlor på en vägg på ett uttrycksfullt och levande sätt, i enlighet med det kuratoriska konceptet. För att uppnå denna effekt projiceras ljuset på konstverket med skarp kant. Därvid efterbildar ljuskäglan exakt konturerna på tavlan utan att samtidigt belysa ramen och omgivningen. ERCO erbjuder med Optec och Pollux två strålkastarfamiljer som är perfekt anpassade för denna och andra uppgifter inom museibelysningen. Med kontrastrik accentuering, jämn väggbelysning och bred belysning av utställningsföremål står de för anslående ljuseffekter. LED-teknik möjliggör här hög effektivitet och uppfyller alla anspråk på en individuell och exakt belysning.

Ny Optec LED-konturstrålkastare på 18W gör sin första insats i Louvre-Lens.
Den senaste utvecklingen är den ytterst kraftfulla Optec konturstrålkastare med 18 watt och 2250 lumen. Den ger ljuskäglor med skarpa kanter - även vid högt i tak och krävande ljusförhållanden, som till exempel i Louvre-Lens. I arkitektbyrån SANAAs ljusa byggnad kompletterar den dagsljuset och accentuerar utställningsföremålen, och den styrs av en ljussensor. Med sitt kraftiga lumenpaket möjliggör Optec LED-konturstrålkastare starka ljuskontraster i utställningar. Genom att dra ut och vrida på bildmaskningen kan projektionsytan anpassas individuellt till olika storlekar på tavlor - vilket är till stor hjälp framför allt vid tillfälliga utställningar. Maskningstillsatsen eliminerar allt spill-ljus och uppnår därmed god visuell komfort och ett magiskt ljus.

Strålkastare för alla dimensioner
Även vid lågt i tak erbjuder både Optec och Pollux med 6 watt en strålkastare som belyser föremål med upp till 750 lumen. Dessa modeller visar att en magisk färgupplevelse är möjlig även med låg energiförbrukning tack vare den innovativa LED-tekniken. Därigenom passar Pollux och Optec både för gallerier och museer, och även i privata bostäder, som ett perfekt verktyg för väl avgränsade ljuseffekter.

Tekniska egenskaper hos ERCOs Optec
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Konturstrålkastare
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K - 4000K
Hölje och arm: Gjuten aluminium, pulverlackerad: vitt, svart, silver
Driftdon: 3-fasadapter eller DALI-reglerbar
Effektklasser: 6 till 18 watt

Tekniska egenskaper hos ERCOs Pollux
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Konturstrålkastare
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K - 4000K
Hölje och arm: Gjuten aluminium, pulverlackerad: vitt, svart, silver
Driftdon: 3-fasadapter eller DALI-reglerbar
Effektklass: 6 watt

Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en internationellt ledande specialist på arkitekturbelysning med LED-teknik. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet över hela världen med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. I nära samarbete med arkitekter, ljusplanerare och ingenjörer utvecklar ERCO ljusverktyg med fokus på arkitektursegmenten kultur och handel, arbete och hotell/restaurang, boende och offentliga institutioner. ERCO ser ljuset som arkitekturens fjärde dimension.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.
(4870 Karaktär)

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Optec: Även vid högt i tak eller krävande uppgifter låter Optec konturstrålkastare tavlor bli självlysande. Foto: ERCO
2 / Download HiRes
Pollux: Den minimalistiska designen in kombination med innovativ teknik - Pollux konturstrålkastare för magiska ögonblick. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.