ERCO - Service - Persberichten - ERCO Lightscan: plafonds en façaden krachtig verlichten -

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

ERCO Lightscan: plafonds en façaden krachtig verlichten

ERCO Lightscan: plafonds en façaden krachtig verlichten  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, februari 2015. Voor de effectieve verlichting van grote gebouwen zijn uiterst efficiënte lichtwerktuigen nodig die verschillende verlichtingstaken ook op afstand precies uitvoeren. De buitenruimtearmatuur Lightscan van ERCO biedt zo'n krachtige lichtstromen met LED-technologie dat zelfs flatgebouwen en oriëntatiepunten - zoals de New York Times Building - op krachtige en gelijkmatige wijze kunnen worden verlicht. Met twee nieuwe varianten breidt ERCO de productfamilie uit met een plafondwasher en een downlight met enorm hoge lumenpakketten. Plafonds en verkeerszones worden zo homogeen en sprankelend verlicht. Het gelijkmatige, krachtige LED-licht is daarnaast nog de ideale oplossing voor binnenruimtes met eisen aan een hogere beschermingsgraad, zoals in malls en stations. In alle varianten voegt het elegante digitale design van Lightscan zich perfect naar iedere architectuur.

Lightscan maakt indruk met uitstekende lichttechnische en vormgevingseigenschappen die het digitale lichtwerktuig dankt aan de meest recente ontwikkelingen op het terrein van de opto-elektronica. Met zijn varianten van 18 tot 96 watt, bij 1800 tot 12.700 lumen kunnen vrijwel alle verlichtingstaken met armaturen in een gangbare designtaal worden opgelost - ook bij grote gebouwenafmetingen of over grote afstanden. De nieuwe façaden- en plafondopbouwarmaturen met hoge prestaties waarborgen een krachtige, efficiënte basisverlichting voor grote ruimtes met eisen aan een hogere beschermingsgraad. Ze zijn geschikt voor gebruik in stations, passages en arcades, alsmede voor verkeerszones langs het gebouw en kunnen voor elk object individueel worden uitgelijnd. De onderhoudsvrije opto-elektronica ontziet de natuurlijke hulpbronnen en vermindert de exploitatiekosten.

Precies en krachtig in alle details
De plafondwashers zijn bijvoorbeeld geschikt voor luifels om de onderliggende ruimtes een royalere en lichtere indruk te laten maken. De breed stralende lichtverdeling verlicht de daken langs de façaden en maakt zeer brede armatuurafstanden mogelijk, zodat het aantal benodigde armaturen wordt verminderd. Ondertussen bestraalt de diep stralende variant plafonds over een groot oppervlak. De ronde Spherolit-lens, oval flood, kan bij Lightscan naar wens worden gedraaid om de verlichting te kunnen richten op verschillende objecten en zones. De lichtverdeling is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor smalle gangen.

Krachtig, flexibel en uiterst efficiënt
ERCO heeft zich bij Lightscan tot taak gesteld om een krachtige productfamilie te ontwikkelen die voldoet aan alle specificaties van architecten en technisch ontwerpers. Ongeacht of dat als schijnwerper, wallwasher of lens-wallwasher is: de digitale lichttechniek met Spherolit-lenzen zorgt, afhankelijk van de toepassing, voor net zo haarscherpe lichtbundels als naadloze wallwashing met hoge lichtstromen. Met de oval flood-lens kan een ellipsvormige lichtbundel worden bereikt die draaibaar is met 360 graden. Omvangrijk montagetoebehoren predestineert de armatuur voor verschillende vereisten. Warmwit en neutraalwit licht bieden daarbij talloze vormgevingsmogelijkheden voor verschillende materialen en oppervlakken. Met kleurige licht plaatst deze opvallende accenten op façaden en wanden.

Slank silhouet
Lightscan maakt indruk met een design dat het ERCO designteam zelf voor LED-technologie heeft ontwikkeld. De uiterst efficiënte, digitale techniek die de enorme prestatievermogens van de buitenruimtearmatuur mogelijk maakt, weerspiegelt ook in zijn autonome, digitaal aandoende vormentaal. Zijn slanke silhouet, vergelijkbaar met een computerbeeldscherm, wordt door de vlakke opstelling van de LED's op de printplaat mogelijk in combinatie met de precieze lenzentechnologie uit optische polymeer van ERCO en past zich op die wijze perfect aan de omgeving aan. Om de geschikte uitlijning van de lichtbundel permanent te waarborgen kan het met 90 graden zwenkbare scharnier precies en veilig worden vastgezet.

Robuuste partner
Het gecoate en gladde aluminiumgietwerkhuis, alsmede het hoogwaardige veiligheidsglas waarborgen duurzaamheid en gemakkelijke reiniging. Ook na montage worden de onderhoudskosten op die manier laag gehouden. Daardoor is Lightscan niet alleen geschikt voor alle verlichtingsoplossingen buiten, maar ook voor binnenruimten met vereisten voor een hogere beschermingsgraad - bijvoorbeeld in zwembaden of sporthallen.

Technische eigenschappen ERCO Lightscan
ERCO lenzensysteem: Spherolit-lens, collimatoroptiek van optisch polymeer
Lichtverdelingen: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood, wallwash
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 - 4000K,
varychrome RGBW
Huis en arm: Aluminiumgietwerk met 2-voudige coating: Graphit m, corrosievrij
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
(5060 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
De Lightscan plafondwasher is bij uitstek geschikt voor de gelijkmatige verlichting van plafonds of voor het accentueren van luifels.
Afbeelding: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
De ERCO armaturenfamilie Lightscan dekt met een downlight (afbeelding), plafondwasher en buitenruimtespot het volledige palet van verlichting voor façaden en verkeerzones af.
Afbeelding: ERCO
Afbeelding 3 / Download HiRes
De krachtige buitenspot Lightscan van ERCO combineert uiterst efficiënte lichttechniek met een gebruikersvriendelijk design met rechte lijnen.
Afbeelding: ERCO
Afbeelding 4 / Download HiRes
Het zwenkbare scharnier van Lightscan kan worden vastgezet. Op die wijze is ervoor gezorgd dat de hoge lichtstromen van de buitenruimtearmatuur van ERCO de juiste oppervlakken op betrouwbare wijze bereiken.
Afbeelding: ERCO
Afbeelding 5 / Download HiRes
Dankzij de precieze lichtverdeling oval flood van de Lightscan plafondopbouwarmaturen kunnen gebouwen en wegen in gelijke mate efficiënt en veilig worden verlicht.
Afbeelding: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming