ERCO Lightscan: Kraftfull belysning av tak och fasader

ERCO Lightscan: Kraftfull belysning av tak och fasader  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, februari 2015. Den effektfulla belysningen av stora byggnader behöver mycket effektiva ljusverktyg, som fyller olika belysningskrav med precision även på avstånd. Utomhusarmaturen Lightscan från ERCO erbjuder så starka ljusflöden med LED-teknik, att till och med höghus och landmärken - till exempel New York Times Building - kan få kraftfull och jämn belysning. Med två nya modeller utökar ERCO produktfamiljen med en tak-washer och en downlight med mycket kraftiga lumenpaket. Därmed kan tak och kommunikationsytor ljussättas homogent och briljant. Det jämna, starka LED-ljuset erbjuder dessutom en perfekt lösning för inomhusmiljöer med krav på högre kapslingsklass som t.ex. köpcentrum och järnvägsstationer. Den eleganta digitala designen hos alla modeller av Lightscan infogar sig perfekt i varje arkitektur.

Det digitala ljusverktyget Lightscan imponerar med ljustekniska och estetiska egenskaper, som kan hänföras till den senaste utvecklingen inom området optoelektronik. Med modeller från 18 till 96 watt, med 1800 till 12700 lumen, kan näst intill alla belysningstillämpningar tillgodoses av armaturer med ett genomgående formspråk - även vid stora byggnader eller på stora avstånd. De nya effektiva fasadarmaturerna och utanpåliggande takarmaturerna garanterar en kraftfull, effektiv grundbelysning för stora rum med krav på en högre kapslingsklass. De passar för användning på järnvägsstationer, gallerior och arkader och även för kommunikationsytor invid byggnaden. Individuell inriktning för varje objekt är möjlig. Den underhållsfria optoelektroniken är resurssnål och sänker driftkostnaderna.

Exakt och ljusstark in i minsta detalj
Dessa tak-washers passar till exempel för konsoltak, så att de rum som bildas under taket verkar större och ljusare. Den bredstrålande ljusfördelningen belyser taken längs fasaden och möjliggör mycket stora armaturavstånd, så att det nödvändiga antalet armaturer minskas. Den djupstrålande modellen sprider i sin tur ljuset brett i taket. Den runda Spherolit-linsen oval flood hos Lightscan är fritt vridbar, för att kunna riktas in mot olika föremål och zoner. Ljusfördelningen passar till exempel perfekt för korridorer.

Kraftfull, flexibel och högeffektiv
ERCO har med Lightscan föresatt sig att utveckla en ljusstark produktfamilj som fyller alla krav som arkitekter och tekniska planerare kan ställa. Oavsett om Lightscan används som strålkastare, washer eller lins-wallwasher, tillhandahåller dess digitala ljusteknik med-Spherolit linser, beroende på syfte, både ljuskäglor med skarp avgränsning och jämn bred väggbelysning med stora ljusflöden. Med oval flood-linsen fås en elliptisk ljuskägla som är vridbar 360 grader. Omfattande monteringstillbehör låter armaturen uppfylla de mest varierande krav. Varmvitt och neutralvitt ljus erbjuder mångsidiga gestaltningsmöjligheter för olika material och ytor, samtidigt som färgat ljus kan användas för att sätta accenter med stor uppmärksamhetsfaktor på fasader och väggar.

Slank silhuett
Lightscan imponerar med en design, som utvecklats av ERCOs designteam speciellt för LED-tekniken. Den ytterst effektiva digitala tekniken, som möjliggör mycket stora effektpaket i utomhusarmaturerna, återspeglas i det självständiga och digitalt inspirerade formspråket. Den slanka silhuetten, som påminner om en bildskärm, möjliggörs genom yttäckande placering av LED på kretskortet i kombination med ERCOs exakta linsteknik av optisk polymer. Lightscan anpassar sig därmed perfekt till omgivningen. För att garantera lämplig riktning på ljuskäglan över tiden, kan leden, som är svängbar 90 grader, låsas på ett exakt och tillförlitligt sätt.

Robust partner
Det pulverlackerade släta armaturhuset av gjuten aluminium och det höghållfasta skyddsglaset garanterar lång livslängd och enkel rengöring. Det medför låga underhållskostnader efter monteringen. Lightscan passar därför inte bara för alla belysningslösningar utomhus, utan även för inomhusmiljöer med krav på högre kapslingsklass - till exempel simbassänger och sporthallar.

Tekniska egenskaper hos ERCO Lightscan
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood, wallwash
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000-4000K,
varychrome RGBW
Armaturhus och arm: Gjuten aluminium, dubbelt pulverlackerad: Graphit m, korrosionsfri
Driftdon: Omkopplingsbart eller DALI-reglerbart
(5105 Karaktär)
Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design. Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.
Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Lightscan tak-washers är idealiska för jämn belysning av tak eller accentuering av konsoltak.
Bild: ERCO

2 / Download HiRes
ERCOs armaturfamilj Lightscan täcker in hela behovet av belysning för fasader och kommunikationsytor med en downlight (bilden), tak-washers och utomhusstrålkastare.
Bild: ERCO
3 / Download HiRes
ERCOs ljusstarka utomhusstrålkastare Lightscan sammanför mycket effektiv ljusteknik med en användarvänlig, rätlinjig design.
Bild: ERCO
4 / Download HiRes
Den svängbara leden hos Lightscan är låsbar. Därför kan du vara säker på att de stora ljusflödena från denna utomhusarmatur på ett tillförlitligt sätt belyser just den yta som behöver belysning.
Bild: ERCO
5 / Download HiRes
Tack vare den exakta ljusfördelningen oval flood från Lightscan utanpåliggande takarmaturer kan byggnader och gångvägar belysas effektivt och säkert.
Bild: ERCO

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.